Isala Klinieken, Verpleeghuis Zevenaar en kinderdagverblijf ZigZag dingen naar eerste plaats

Array

Zorgverleners massaal bedankt in verkiezing ‘Beste zorgafdeling van 2008’
Nederland heeft de afgelopen weken 2.000 bedankjes gestuurd voor favoriete zorgverleners via de website www.julliezijndebeste.nl. De bedankjes gelden als nominatie voor de verkiezing van de ‘Beste zorgafdeling van 2008’. (Ex-)patiënten en hun familie bedankten zorgverleners van honderden zorgafdelingen. De vakjury heeft drie zorgafdelingen geselecteerd waaruit de beste zorgafdeling van 2008 wordt gekozen op de Dag van de Verpleging, 12 mei aanstaande. Dit zijn de afdeling Oncologie van de Isala Klinieken in Zwolle, afdeling De Eik van Verpleeghuis Zevenaar in Zevenaar en locatie West van medisch kinderdagverblijf ZigZag in Amsterdam.

‘We staan versteld van de grote hoeveelheid prachtige, emotionele bedankjes voor de zorg’, aldus de jury, ‘en zien dit als waardering voor de toegewijde zorg die de zorgverleners elke dag geven. Het is een ode aan deze groep hardwerkende mensen.’

De jury heeft geselecteerd op het aantal ontvangen nominaties, de reden van de nominatie, de bijzondere prestatie die is geleverd, de positieve onderlinge sfeer, samenwerking en het contact met patiënten en cliënten. De jury bestaat uit voorzitter Martin van Rijn, voorzitter van de raad van bestuur van PGGM, Nannie Wiegman, directeur van het Florence Nightingale Instituut en Heleen Somford, winnares van de Florence Nightingale Medaille van het Internationale Rode Kruis in 1997.

Winnaar bekend op 12 mei
Op de Dag van de Verpleging, 12 mei aanstaande, worden de drie beste zorgafdelingen ontvangen op het Florence Nightingale Instituut in Zetten, Gelderland. Hier wordt bekend gemaakt wie de ‘Beste zorgafdeling van 2008’ is. Aan alle medewerkers van de drie genomineerde afdelingen wordt een voor deze gelegenheid ontworpen insigne uitgereikt.

Bedanken kan nog tot 5 mei
Iedereen kan nog tot 5 mei bedankjes blijven sturen naar hun zorgfavorieten via www.julliezijndebeste.nl. Deze bedankjes gelden niet meer als nominatie in de verkiezing. PGGM bezorgt alle binnengekomen bedankjes op 12 en 13 mei bij de zorgverleners. Hiermee wordt de Dag van de Verpleging een bedankdag voor iedereen die werkt in de sector zorg en welzijn.

Over PGGM
PGGM is sinds 1 januari 2008 een pensioenuitvoeringsorganisatie en vermogensbeheerder. PGGM verzorgt voor de sector zorg en welzijn de uitvoering van de pensioenregeling, waaronder het vermogensbeheer. PGGM heeft momenteel EUR 88 miljard pensioenvermogen belegd van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn.

Over Florence Nightingale Instituut

Het Florence Nightingale Instituut is een educatief centrum over de geschiedenis van de verpleging en verzorging. Het onderzoekt, verzamelt en draagt de kennis over de geschiedenis van de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroepen uit: door het aanbieden van educatieve programma’s, het samenstellen van museale exposities, het beheer van een documentatiecentrum en het verrichten van historisch onderzoek.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen