Nieuw: Prostaat Kanker Centrum Nijmegen

Array

Urologen van twee Nijmeegse ziekenhuizen hebben samen het Prostaat Kanker Centrum Nijmegen (PKCN) opgericht. Het centrum beschikt als enige in Nederland over twee zogenoemde Da Vinci-operatierobots, waarmee kijkbuischirurgie aan de prostaat nog nauwkeuriger uitgevoerd kan worden.

Het PKCN is een initiatief van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC). Beide ziekenhuizen krijgen nu al veel patiënten uit heel Nederland wegens de vergevorderde kennis en techniek op het gebied van prostaatkanker. Urologen van het CWZ zijn koplopers op het gebied van de cryochirurgie, waarbij tumoren bevroren worden.

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen