Belangrijke subsidie voor BioChip

BioChip, een onderzoeksprogramma van het Erasmus MC gericht op de diagnostiek van leukemie, ontvangt een belangrijke subsidie van het Center for Translational Molecular Medicine (CTMM).

Daarnaast zijn onderzoekers van het Erasmus MC betrokken bij vier andere programma's die een subsidie van het CTMM ontvangen.

Nieuwe technieken
Het CTMM is één van de topinstituten voor biomedisch onderzoek in Nederland, waarin  publieke en private partijen samenwerken in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technieken voor de diagnose en behandeling van belangrijke aandoeningen. De twee andere topinstituten zijn het Top Instituut Pharma (TI-Pharma) en BioMedical Materials (BMM). In een eerste subsidieronde heeft het CTMM 150 miljoen euro toegewezen aan negen projecten in Nederland.

Afstemmen
Het project Biochip, onder leiding van prof.dr. Bob Löwenberg, is gericht op het ontwikkelen van diagnostische testen voor acute myeloide leukemie. Toepassing van gen-chiptechnologie maakt het mogelijk van individuele patiënten een gen-expressie profiel te maken. Hiermee kunnen artsen de behandeling afstemmen op de individuele patiënt, wat de kans op genezing verhoogt en de belasting van de patiënt met onnodige therapieën vermindert.

Partners
Het Erasmus MC werkt in Biochip samen met diverse academische en private partners, waaronder Crosslinks en Skyline, beide spin-off bedrijven van het Erasmus MC.
De vier andere door CTMM geselecteerde projecten waarin onderzoekers van het Erasmus MC participeren zijn Triumph en Circulating Cells (beide op het gebied van hart- en vaatziekten) en DeCode en Breast Care (beide op het gebied van Oncologie).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen