Esser-prijs voor plastisch chirurg NKI-AVL

Array

Plastisch chirurg dr. L.A.E. Woerdeman van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) heeft op donderdag 24 april jl. de prestigieuze Esser-prijs in ontvangst genomen van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

Deze prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een plastisch chirurg voor de publicatie van het beste artikel en is de hoogste wetenschappelijke onderscheiding onder plastisch chirurgen.

Een commissie van alle hoogleraren plastische chirurgie in Nederland kozen uit het jaar 2006 en 2007 een publicatie met de hoogste wetenschappelijke en klinische waarde in hun vakgebied. De publicatie van Woerdeman verscheen in het vakblad Plastic & Reconstructive Surgery en luidde: ‘’A prospective assessment of surgical risk factors in 400 cases of skin-sparing mastectomy and immediate breast reconstruction with implants to establish selection criteria.”

Woerdeman beschrijft in het artikel de mogelijkheden om voor patiënten met borstkanker die een borstamputatie moeten ondergaan, de borst tijdens diezelfde operatie te reconstrueren. Inmiddels zijn tal van patiënten van het NKI-AVL op deze mogelijkheid gewezen en hebben, indien zij hiervoor in aanmerking kwamen, hiervan gebruik gemaakt.  
 
De prijs werd uitgereikt tijdens de voorjaarsvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie in Utrecht. Prof. dr. M. Kon, hoogleraar plastische chirurgie aan de Universiteit van Utrecht, reikte de prijs uit.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen