Geld voor personele gevolgen thuiszorg

0
192

Staatssecretaris Bussemaker zet 40 miljoen euro in voor de thuiszorg. Ze heeft met werkgevers, werknemers en de VNG afspraken gemaakt over het opvangen van de personele gevolgen van de invoering van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). 

Het extra geld is bestemd voor het oplossen van ‘arbeidsmarkeffecten’ na de invoering van de Wmo. Het geld is bestemd als:

  • bijdrage aan thuiszorgaanbieders voor het in loondienst nemen van alfahulpen

  • bijdrage aan thuiszorgaanbieders die de kosten voor de inzet van thuishulpen-A niet kunnen dekken

  • bijdrage voor thuiszorgaanbieders voor om- her- en bijscholing van thuishulpen

De verschillende subsidieregelingen worden half juni worden gepubliceerd in de Staatscourant.

Vorig artikelZorg 2.0 is breder dan een Website en Web-applicaties
Volgend artikelBoerkaverbod in de zorg?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.