Vier UMCG-ers koninklijk onderscheiden

Array

Vandaag is Liesbeth de Vries, hoogleraar Medische Oncologie en hoofd van de afdeling Medische Oncologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zij ontving deze hoge onderscheiding op grond van haar grote wetenschappelijke verdiensten. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar het gevoeliger maken van tumoren voor medicijnen. Op dit terrein geldt zij ook internationaal als een van de meest vooraanstaande onderzoekers. De officiële uitreiking vond plaats in het stadhuis van Groningen door de heer Wallage, burgemeester van de gemeente Groningen.
 
Willy Lemstra-Wierenga is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Willy Lemstra werkt sinds 1964 op het laboratorium van de sectie Straling en Stress Celbiologie (voorheen Radiobiologie, voorheen Radiopathologie) van het UMCG. In het laboratorium speelt zij al die tijd een centrale rol. Daarnaast was zij vele jaren lid van de faculteitsraad, de facultaire onderzoekscommissie en de personeelscommissie van de faculteit die advies uitbrengt aan de Universiteitsraad in verband met de overgang van RUG-personeel naar het UMCG. Zij kreeg haar onderscheiding uitgereikt in het gemeentehuis van Winsum door burgemeester mw. Y.P. van Mastrigt.

In het gemeentehuis van de gemeente Tynaarlo reikte burgemeester Rijpstra een koninklijke onderscheiding uit aan Nucleair Geneeskundige Bert Piers. Hij heeft tot aan zijn pensionering gewerkt bij de afdeling Nucleaire Geneeskunde; ook nu is hij nog steeds actief als opleider bij Nucleaire Geneeskunde. Tevens zette hij zich zeer in voor de Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde, met name binnen de landelijke opleidingscommissie van de NVNG. Bert Piers is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In Herberg De Blankenhoeve in Noordlaren werd kaakchirurg Jan Roodenburg door burgemeester Boumans van de gemeente Haren benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Naast zijn werk als hoogleraar Kaakchirurgie in het UMCG, is hij al jaren actief als medicus bij Defensie. Als reserve luitenant-kolonel zet hij zich sinds 1982 in als adviseur bij de Geneeskundige Dienst Koninklijke Landmacht. Hij is betrokken bij de opleiding van militaire artsen en beroepsmilitairen die worden ingezet als gewondenverzorger. Ook geeft hij advies over de inrichting van veldhospitalen. Eerder al werd hij voor zijn grote betrokkenheid en inzet geëerd met de legpenning van het Regiment Geneeskundige Troepen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen