Viva la Donna laat vrouwen met kanker weer stralen

Viva la Donna is opgericht uit een persoonlijke behoefte van Corinne de Haas die na haar behandelingen voor kanker een belangrijke nazorg miste. Vrouwen die door kanker zijn getroffen ontzien vaak familie en de omgeving om maar “vooral door te gaan”. Ook tijdens de vaak zware behandelingen gaat het werk in huis en op de werkvloer gewoon door.

Mede door de zware behandelingen kan het uiterlijk ingrijpend veranderen. Door de diagnose van een levensbedreigende ziekte verandert het beeld over het leven waardoor zaken niet meer zo vanzelfsprekend zijn dan voorheen.

Doordat oprichtster Corinne de Haas zichzelf tijdens haar zware behandelingen een verwenmoment gunde kwam zij erachter dat een massage of een moment van ontspanning hielp bij het herstel.

In het ziekenhuis ontmoette zij een aantal lotgenoten, die getroffen door de diagnose kanker een verwenmoment nodig hadden maar vaak niet wisten hoe zij dit moesten realiseren. Schaamte om in een sauna de kleren uit te doen was een veelgehoorde drempel.
Doordat ziek zijn veel geld kost was het soms financieel niet mogelijk om een dagje naar een kuuroord te gaan.

Geraakt door deze verhalen besloot Corinne de Haas hier iets aan te doen.
Een verwendag voor vrouwen met kanker bleek de manier om deze moedige vrouwen een hart onder de riem te steken.
Zo ging de Nationale Viva la Donna Day van start als ode aan alle vrouwen die voor kanker zijn behandeld.

De belangstelling vanuit de beautysalons en de lotgenoten bleek zo groot dat inmiddels voor het 2e jaar de Nationale Verwendag voor Vrouwen met kanker is georganiseerd.
In 2007 hebben we in een gezamenlijke actie met 900 deelnemers een recordaantal vrouwen die voor kanker zijn behandeld een gratis verwenbehandeling kunnen aanbieden.
Op 29 mei 2007 kregen 10.000 vrouwen met kanker een gratis verwenbehandeling.

Dit succes is overweldigend ook omdat dit aangeeft hoe groot de behoefte is aan een moment voor jezelf na de behandeling voor kanker.

Viva la Donna Day vindt jaarlijks plaats maar dat is niet het enige dat onze Stichting doet.
Maandelijks worden er verwenpresenten verloot, we geven workshops over huid en make-up en er is een actieve website en we bereiden inmiddels andere initiatieven voor die belangrijk zijn voor herstel.

De Stichting wordt gerund door vrijwilligers en is volledig afhankelijk van giften.
Aangezien één op de drie vrouwen door kanker wordt getroffen en kanker inmiddels als een chronische ziekte wordt gezien is het belangrijk dat ons werk financieel wordt ondersteund.

2 thoughts on "Viva la Donna laat vrouwen met kanker weer stralen"

  1. leuke woordspeling trouwens STRALEND!
    na zo`n chemotherapie die veel vrouwn dan achter de rug hebben.
    Vind dat jullie eigenlijk een ander woord of zinsbouw hadden kunnen kiezen.

    met vriendelijke groet,

    p.janssen

  2. Medicalfacts Redactie

    @ janssen

    We zullen je opmerking doorgeven aan Viva la Donna.

Comments are closed.

Recente artikelen