Topwielrenner betrapt dankzij ‘dopingpaspoort’

Array

Tenminste één topwielrenner is betrapt op het gebruik van doping dankzij de invoering van het biologische paspoort door wielrenunie UCI. Dat maakte de internationale organisatie vrijdag bekend. De identiteit van de renner werd nog niet bekendgemaakt.

Van de 2712 tests die de UCI uitvoerde sinds de invoering van het paspoort in oktober 2007 waren er 23 die extra aandacht verdienden. De wielrenunie hoopt dat door de toename van het aantal testen wielrenners minder snel naar doping zullen grijpen.

Het biologisch paspoort is een medisch profiel van een renner met bloed- en urinewaarden. Daarmee kan het gebruik van verboden middelen makkelijker worden aangetoond.

Met de inrichting van het buitenterrein kan ook wat gedaan worden aan de onveilige situatie bij de parkeerplaatsen voor de bibliotheek. Dit deel van het terrein wordt vaak als sluiproute gebruikt door fietsers. De aanpassing hiervan gaat 70.000 euro kosten.

Een derde onderdeel van de verbouw is de afkoppeling van de regenwaterafvoer van het vuilwaterriool. Schoon regenwater van daken en wegen wordt dan afgevoerd via het grondwater of oppervlaktewater. Het afkoppelen kost 90.000 euro. De gemeente spreekt zich hierover uit in de commissie samenleving van dinsdag 13 mei.

Recente artikelen