Ziekenhuis Rijnstate gedeeltelijk ontruimd

Een kortsluiting in een elektrakast op de zesde verdieping van het ziekenhuis Rijnstate te Arnhem heeft donderdag 1 mei een gedeeltelijke ontruiming tot gevolg gehad. Omstreek 20.30 uur werd de brandweer gealarmeerd dat er op de zesde verdieping een zodanige rookvorming was dat de noord vleugel ontruimd moest worden, nadat kortsluiting in een elektrakast een kleine brand had veroorzaakt. Dit heeft Hulpverlening Gelderland Midden maandag bekendgemaakt. De kortsluiting ontstond op de zesde verdieping van het ziekenhuis en werd rond half negen 's avonds bij de brandweer gemeld. Vanwege de rookvorming is de gehele noordvleugel ontruimd, waar op dat moment een aantal verpleegkundigen en twaalf patiënten aanwezig.

Op dat moment waren daar 12 patiënten en aantal verpleegkundigen aanwezig. De brandweer is vervolgens met 3 brandweervoertuigen uitgerukt. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een kortsluiting met brand, die met één poederblusser is uitgemaakt. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. De brandweer van het Arnhem werd gealarmeerd voor rookontwikkeling op de zesde verdieping van het ziekenhuis. De brandweer rukte daarop uit met 2 tankautospuiten, een ladderwagen en 15 personen.

Bij aankomst blijkt het om een korstsluiting te gaan en was het noodzakelijk dat er bluswerkzaamheden uitgevoerd moesten worden. Het verplegend personeel en de bewaking is dan al volop bezig met het ontruimen van de noord vleugel. 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen