Anti bacteriele coating voor zorginstellingen

vanuit een historisch pand in het centrum van Nunspeet worden producten bedacht en ontwikkeld die zo in een sciencefiction film genoemd kunnen worden.
Deze tegenstelling vraagt om een nadere uitleg:
De firma, Nanoservices BV, ontwikkelt, handelt in en verzorgt de toepassingen van coatings voor diverse branches. via de afdeling Green Earth Coatings worden milieuvriendelijk geproduceerde coatings ontwikkeld en toegepast. Het "state of the art" product is Environ-X.
Bomen, struiken en zelfs gras zuiveren de lucht. Heel veel gevaarlijke en schadelijke stoffen worden constant door al het groen gezuiverd. Dat dit niet toereikend is, is algemeen bekend. Kijk naar de smogvorming boven enorme dichtbevolkte steden als Londen, New York, Tokyo en Shanghai.
Environ-X gaat samen met al het groen de strijd aan met al deze schadelijke stoffen en wel op precies dezelfde manier al de natuur sinds het onstaan van de aarde ook al doet.
Door gebruik te maken van de allernieuwste technologieen, het aanwezige (en gratis) licht plus een aantal uit de natuur onttrokken producten wordt de lucht die in aanraking komt met deze coating gezuiverd en wel zo dat er geen schadelijke bacterien of virussen meer overblijven. Zo wordt de lucht gezuiverd van NOx, SOx, VOC's, fijnstof (PM10) enz. enz.
Voor de agrarische markt is het goed te weten dat alle schadelijke bacterien en virussen compleet worden ontmanteld, dit geldt ook voor Sars en Vogelgriep (H5N1). Internationale tests hebben uitgewezen dat alle bacterien en virussen binnen 4 uur voor meer dan 99,9% onschadelijk zijn gemaakt. De coaitng blijft plm 3 jaar werkzaam.
Voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen heeft de Environ-X een uitstekende werking tegen de MRSA bacterie. Ook deze bacterie wordt voor > 99,9% onschadelijk gemaakt.
Het netto milieu resultaat is uitstekend omdat bij de productie zeer weinig energie wordt verbruikt, de coating op waterbasis is en de werking door het aanwezige licht geschiedt. Als het donker wordt zorgt een speciaal toegevoegde grondstof ervoor dat de werking gewoon doorgaat.
De coating voldoet dus eigenlijk overal, maar op bijzonder ziekteverwekkende plaatsen is het ideaal. Te denken valt aan betaal(pin)automaten, openbare toiletten, wachtruimtes en ga zo maar door.
In Shanghai (20 miljoen inwoners) zijn inmiddels al diverse openbare gebouwen met de coating behandeld. Ook de metro van HongKong is behandeld met als speerpunten: het interieur van de treinen, de kaartuigifte automaten, de toeganspoortjes en de (rol)trappen. Het resultaat gemeten in de metro is een bacterien-reductie van 91%.

Recente artikelen