Hospitaalschip Africa Mercy kampt met personeelstekort

Op 12 mei aanstaande is het de Internationale dag van de Verpleegkunde. De jubilerende hulpverleningsorganisatie Mercy Ships grijpt de geboortedag van Florence Nightingale aan om een dringende nood bekend te maken. Als gevolg van personeelswisselingen, dreigt er per juni/juli aan boord van de Africa Mercy voor het eerst sinds jaren een tekort te ontstaan aan verpleegkundigen. De organisatie is op zoek naar ongeveer 15 verpleegkundigen die als vrijwilligers bij operaties kunnen assisteren en in de ziekenzaal kunnen werken. Eveneens is de organisatie op zoek naar oogchirurgen, tandartsen, technici, ICT’ers en anesthesisten.
 
Mercy Ships
Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschepen. Mercy Ships bestaat dit jaar 30 jaar en is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships brengt hoop en genezing aan de vergeten armen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie.
 
Vrijwilligers
Mercy Ships heeft wereldwijd zo'n 800 vaste vrijwilligers. Jaarlijks zijn er nog ongeveer 1600 kort-verband-vrijwilligers die zich inzetten tijdens de ontwikkelingsprojecten. De meeste medewerkers voorzien zelf in hun onderhoud, bijvoorbeeld d.m.v. een achterban met sponsors; ook betalen zij hun eigen reiskosten van en naar de schepen en dragen zij bij aan de kost- en inwoning aan boord. Op deze wijze kunnen donaties aan de organisatie zoveel mogelijk rechtstreeks ingezet worden voor het hulpverleningswerk.
 
Hospitaalschip Africa Mercy
Mercy Ships is met haar nieuwe hospitaalschip, de Africa Mercy, op dit moment actief in Liberia. De voormalige treinferry is nu een hospitaalschip. Op het voormalige ‘treindek’ van het schip zijn zes operatiekamers, laboratoria en een ziekenzaal met 80 bedden. Mercy Ships hoopt jaarlijks zo’n 400.000 mensen te kunnen helpen.

Bron: Mercy Ships – www.mercyships.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen