Pubermeisjes gaan massaal op dieet ter voorbereiding op de zomer

Array

De zomer komt er weer aan, maar de Nederlandse jeugd lijkt er nog niet klaar voor. Maarliefst 35 procent van de meisjes tussen 14 en 18 jaar wil eerst nog afvallen voordat ze in een bikini durft. Een vierde stelt het dragen van een bikini uit omdat ze te wit is en 6 procent schaamt zich zodanig voor haar lijf dat ze het strand compleet mijdt.

Dit blijkt uit onderzoek van www.fancy.nl naar tevredenheid onder pubers over uiterlijk.

“Het gaat, maar het kan beter.” Dat zegt 41 procent van de meisjes over haar uiterlijk, maar lang niet iedereen is tevreden. Maar liefst 10 procent geeft aan zwaar ongelukkig te zijn met haar uiterlijk. Op de vraag wat de meiden het mooist aan hun gezicht vinden, scoren de ogen verreweg het hoogst (68 procent), gevolgd door de mond en daarna de tanden. Doorgaans vinden de meisjes hun borsten prima, al mochten ze wel wat groter zijn. Een derde is er uitermate tevreden mee. Toch geeft 11 procent van de pubers aan dat ze ontevreden zijn en iets aan hun borsten willen veranderen, waarvan 5 procent dit daadwerkelijk gaat doen. Beyonce favoriet Wiens uiterlijk ze wel mooi vinden, is dat van zangeres Beyonce. Meer dan 50 procent geeft aan een moord te doen voor de benen van actrice Cameron Diaz en voor de ogen van de Olsen Twins (18 procent). Van Jennifer Lopez wordt de bilpartij het meest geambieerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen