Voorzitter Raad van Bestuur Atrium Medisch Centrum gooit eigen ruiten in

Dinsdag 6 mei, heeft de voorzitter van de Raad van Bestuur van Atrium Medisch Centrum Parkstad (Atrium MC) zijn eigen ruiten ingegooid. Dit als officiële start van het grote bouwprogramma van het ziekenhuis.
Drs. Eke Zijlstra gaf om 13.30 uur het startsein door met een sloopbal de ruiten van zijn voormalige bestuursgebouw in te gooien. Van te voren hees hij zich conform de bouwvoorschriften in een oranje overall en zette hij een bouwhelm op.
 
Nieuwbouw, sloop, renovatie

De komende jaren wordt op de locatie Atrium Heerlen 40.000 vierkante meter nieuwbouw neergezet. Er komt een nieuw Behandelcentrum waar de acute zorg (met onder meer SEH, Acute Opname, Operatiekamers, Intensive Care) en de planbare zorg worden geconcentreerd in een omgeving waar de modernste hightech apparatuur wordt toegepast.
 
Er wordt niet alleen gebouwd: voor de nieuwbouw moeten ook diverse bestaande gebouwen wijken. Op het terrein van Atrium Heerlen worden de komende maanden het voormalige bestuursgebouw, het voormalige radiotherapeutisch instituut en de torenflats met de voormalige verpleegstersflats gesloopt.
Daarnaast wordt een aantal bestaande gebouwen gerenoveerd. Met name komen de onderste zes etages van het Beddenhuis nog aan de beurt en het bestaande poliklinisch centrum. In Heerlen moet het bouwprogramma in 2012 zijn afgerond.
 
Brunssum en Kerkrade
Ook op de locaties Atrium Brunssum en Atrium Kerkrade wordt nieuwbouw gerealiseerd; daarvoor zijn masterplannen in ontwikkeling, met name voor de bouw van nieuwe poliklinische centra. Met het complete bouwprogramma is een investering gemoeid van circa 270 miljoen euro. Minister Klink zal zich aanstaande donderdag in Heerlen persoonlijk laten informeren over het programma.

Recente artikelen