Genomineerden Hersenbokaal bekend

Array

Op 5 juni a.s. wordt in het CORPUS Congress Centre bij Oegstgeest voor de tweede keer de Hersenbokaal uitgereikt. Er zijn drie genomineerden. Met dit nieuwe initiatief wil de Hersenstichting organisaties voor het voetlicht brengen die mensen met een hersenaandoening op de arbeidsmarkt laten participeren. 27 organisaties zijn door hun werknemer aangemeld.

De winnaar van de Hersenbokaal is, naar het oordeel van de Hersenstichting, die werkgever die zich het meest heeft ingespannen om een werknemer met een hersenaandoening in staat te stellen een werkend leven te leiden. De winnaar ontvangt, naast de Hersenbokaal zelf, een geldbedrag van 10.000 euro. De winnende organisatie dient dat bedrag te gebruiken om ook andere mensen met een hersenaandoening de kans te bieden een werkend leven te leiden.

De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:

KPMG, Amsterdam – deze organisatie is aangemeld door twee werknemers. Een van de werknemers heeft last van terugkerende depressies, de andere heeft als gevolg van een fietsongeval een hersenkneuzing opgelopen.

AFAS ERP Software, Leusden – voor de betreffende medewerker werd na een herseninfarct een passende functie gecreëerd op de afdeling administratie.

De Groot en Slot Allium BV, Broek op Langedijk – bij de betreffende medewerker werd na een aantal problematische jaren hersenletsel geconstateerd. In haar strijd om de juiste diagnose heeft ze veel steun ervaren van haar werkgever.

De winnaar wordt op 5 juni bekendgemaakt.

Voor meer informatie over de genomineerden, zie www.hersenstichting.nl (activiteiten – hersenbokaal). Op deze plaats staan ook de juryleden vermeld.

In het tv-programma 'Nederland in beweging' (Ned. 1, 6.45 tot 7 uur) wordt in de week van 26 mei een van de genomineerden geportretteerd.

Plaats: CORPUS Congress Centre, Willem Einthovenstraat 1, Oegstgeest.
Datum en tijd: donderdag 5 juni, van 15 tot 17 uur.

Recente artikelen