Inschrijving eerste landelijke zorgmarathon geopend

Array

Op vrijdag 12 september 2008 vindt de eerste landelijke zorgmarathon plaats op het Nationaal Sportcentrum Papendal, georganiseerd door SDB Groep en Gerard Nijboer Loopadviezen. Het evenement omvat een marathon in estafettevorm voor teams en een speciale 800-meterloop voor bestuurders van zorgorganisaties. Teams en bestuurders kunnen zich vanaf nu aanmelden op www.sdbzorgmarathon.nl.

De Zorgmarathon staat open voor medewerkers van alle zorgorganisaties in Nederland. Het niveau van de lopers is niet belangrijk.
De SDB Zorgmarathon heeft drie doelen: vitaliteit in de zorg onder de aandacht brengen, deelnemers verantwoord laten lopen onder professionele begeleiding, en ondersteunen van een aantal goede doelen, waaronder de Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding (Koningin Wilhelmina-fonds), Spieren voor spieren, en het Astma Fonds.

Doelen
De SDB Zorgmarathon wil mensen in de zorg in beweging brengen en hen aanzetten tot het werken aan een vitale levensstijl. Dankzij deskundige begeleiding, loopclinics en speciale trainingsschema's zal iedere deelnemer in staat zijn de gekozen afstand op verantwoorde wijze af te leggen.
SDB Groep schenkt voor iedere deelnemer een bedrag aan de vier geselecteerde goede doelen. Daarnaast kan ieder team ook zelf een doel uitzoeken waarvoor het wil lopen en geld wil inzamelen. Dat kan een landelijk project zijn, maar kan ook een kleinschalig project zijn binnen de eigen instelling of organisatie.

Kick-off
Op vrijdag 16 mei vindt er op Papendal een kick-off plaats voor de deelnemende teamcaptains en bestuurders. Aansluitend volgen de deelnemers een loopclinic van Gerard Nijboer en ontvangen zij nuttige tips en een persoonsgericht trainingsschema.

Organisatie en initiatief

De eerste landelijke Zorgmarathon is een gezamenlijk initiatief van:
– Gerard Nijboer Loopadviezen,
– SDB Groep, leverancier van payroll- / HR-instrumenten en consultancy voor de zorgsector.

SDB Groep verzorgt de organisatie van de kick-off, de trainingsdagen en de wedstrijddag, en stelt de prijzen beschikbaar die aan de verschillende goede doelen geschonken worden.

Recente artikelen