Wachttijd echografisch onderzoek Havenziekenhuis flink verkort

Array

Sinds april kunnen patiënten in het Havenziekenhuis sneller terecht voor een echografisch onderzoek op de afdeling Radiologie.

Belangrijk
De wachttijd tussen het aanvragen van het onderzoek en het daadwerkelijke onderzoek is in het Havenziekenhuis per 1 april verkort van ongeveer twee weken naar twee werkdagen. Praktisch betekent dit dat als patiënten bijvoorbeeld ’s morgens telefonisch een afspraak maken, zij vaak nog dezelfde middag of de volgende werkdag terechtkunnen. Bepaalde echografische onderzoeken worden bij voorkeur ’s morgens gedaan. Bijvoorbeeld een echografie van de bovenbuik. Voor dit onderzoek is het namelijk belangrijk dat de patiënt minimaal acht uur niet heeft gegeten of gedronken. In dit geval krijgt de patiënt een afspraak voor de ochtend van de volgende werkdag of de werkdag daarna. 

Elektronisch
Wanneer de patiënt ook nog langs het laboratorium moet voor onderzoek, kan hij iedere werkdag van 8.30 tot 17.00 uur zonder afspraak bij het laboratorium terecht voor bloedafname en/of urineonderzoek. De uitslagen van zowel het echografisch onderzoek als het laboratorium onderzoek worden door het Havenziekenhuis nog dezelfde dag elektronisch naar de huisarts van de patiënt doorgestuurd.

Zwangerschap
Echografisch onderzoek vindt plaats met behulp van geluidsgolven en is vooral bekend van zwangerschapscontroles. Met echografie kan men echter ook, op een niet belastende manier, andere organen en bijvoorbeeld de bloedvaten in de buik bekijken. Deze onderzoeken worden uitsluitend op aanvraag van de huisarts of specialist gedaan.

Recente artikelen