Tieners met overgewicht dankzij VSBfonds op kamp

Vakanties voor jongeren met overgewicht zijn vanaf nu ook bereikbaar voor gezinnen die zorgtoeslag ontvangen. Er is geld beschikbaar gekomen vanuit het VSBfonds om EUR 400 korting per gezin te verlenen. Victory for Life is de enige organisatie in Nederland die speciale vakanties voor jongeren met overgewicht heeft. In een vakantie leren de jongeren hoe ze met een gezondere levenstijl hun overgewicht aan kunnen pakken.

Overgewicht en ernstig overgewicht vormen een serieus probleem en nemen explosief toe. Van de jeugdigen (0-21 jaar) heeft op dit moment 13% overgewicht en ruim 1% ernstig overgewicht. Vooral in gezinnen met een lager inkomen is het percentage tieners met overgewicht relatief hoog. Juist voor deze jongeren wil het VSBfonds zich inzetten en Victory Camp toegankelijk maken. Dankzij deze steun kan Victory for Life deelnemers uit deze doelgroep een korting aanbieden van maar liefst EUR 400,-. Deze korting kan aan 37 gezinnen aangeboden worden. Voor informatie en inschrijvingen kunt u terecht op: www.victoryforlife.nl.

Een actieve en gezonde levensstijl staat centraal in alle activiteiten en projecten van Victory for Life. De projecten kennen een multidisciplinaire aanpak waarin voeding, beweging, psychologie en plezier de basis vormen. Afvallen heeft niet de hoogste prioriteit; een beter zelfbeeld, meer bewegen, meer zelfvertrouwen en een positieve associatie met gezond leven wegen minstens even zwaar. Door hier aan te werken, volgt afvallen vaak vanzelf.

Door te investeren in sport wil het VSBfonds bijdragen aan een gezonde, leefbare samenleving waarin mensen samen sporten en waar voor iedereen plek is. Victory Camp is zo'n project. Het VSBfonds is een van de grootste sociale investeerder van Nederland. Jaarlijks steunt het VSBfonds meer dan 2.000 initiatieven op het terrein van Mens & Maatschappij, Natuur & milieu, Kunst & cultuur en Sport.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen