Gratis gezondheidsconsult voor 60+ bij Thuiszorg Livio

0
185

Senioren van 60 jaar en ouder die zelfstandig wonen in de gemeenten Enschede, Haaksbergen of Berkelland kunnen bij Livio terecht voor een gratis gezondheidsconsult. Het doel van de gezondheidsconsulten is het vroegtijdig signaleren van gezondheidsproblemen, zodat snel ingegrepen kan worden en mensen langer van hun gezondheid kunnen genieten.

De wijkverpleegkundige verzorgt het consult in een locatie van Livio. Tijdens het consult meet zij gewicht, lengte, bloeddruk, bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte van de senioren. In de consulten komt de algehele gezondheidsconditie ter sprake en is er indien nodig aandacht voor andere onderwerpen, zoals depressiviteit en eenzaamheid. De senioren krijgen advies over levensstijl, activiteiten en voedings- en slaapgewoonten.

De deelnemers ontvangen vóór het gezondheidsconsult een lijst met vragen over hun gezondheid en manier van leven. De senioren kunnen zich thuis al voorbereiden op het consult. Met behulp van de vragenlijst en de resultaten van de testen zijn lichamelijke en geestelijke problemen vroegtijdig te signaleren. De wijkverpleegkundige legt haar adviezen vast in een persoonlijk dossier dat de deelnemer meekrijgt. Uiteraard zijn de senioren zelf verantwoordelijk voor hun leefgewoonten en voor het opvolgen van de adviezen die zij krijgen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze gezondheidsconsulten.

Aanmelding
Voor meer informatie en aanmelding kan men contact opnemen met Livio, telefoonnummer 0900-9200 (lokaal tarief). De wijkverpleegkundige neemt binnen tien werkdagen contact op voor het maken van een afspraak. Indien men al eerder op de gezondheidsconsultatie 60+ van Livio is geweest, dan is opgave niet nodig. Er wordt in de loop van 2008 of begin 2009 opnieuw een oproep gestuurd voor een tweede consult. Er blijkt veel belangstelling voor deze gezondheidsconsulten te zijn. We adviseren belangstellenden dan ook snel te reageren. Een lidmaatschap van de Livio Gezondheid Service is niet nodig.

Bron: Livio