OPG verwerft Hermedico, Deense marktleider in diabetesmiddelen

Array

Versterking van toonaangevende positie in directe distributie OPG verwerft met ingang van vandaag 100% van de aandelen van Hermedico A/S, de grootste verkoop- en distributieonderneming voor diabetesmiddelen in Denemarken. Met deze acquisitie versterkt OPG haar toonaangevende positie in de directe distributie van medische middelen in de Deense markt.

Hermedico levert diabetesproducten, zoals testmaterialen, aan patiënten in thuiszorgsituaties. Hermedico is in 1974 opgericht en is van meet af aan gespecialiseerd in diabetes. De onderneming heeft dan ook een uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied. Hermedico is gevestigd in Kopenhagen en heeft 23 werknemers.
Sinds juni 2007 is OPG in de Deense markt actief via Kirudan, de marktleider voor de levering van medische middelen in Denemarken. Kirudan levert medische middelen voor onder andere incontinentie, stoma, diabetes, klinische voeding, medische compressiekousen en wondverzorging aan patiënten thuis. Daarnaast levert de onderneming aan zorginstellingen, verpleeghuizen, ziekenhuizen en huisartsen.

Met een gecombineerd totaal van 70.000 klanten voor diabetesproducten worden Kirudan en Hermedico samen de onbetwiste marktleider in de marketing en distributie van diabetesproducten. Het business model van Hermedico komt grotendeels overeen met dat van Kirudan. Daarnaast werkt Hermedico met apotheken samen bij de leveringen aan eindgebruikers. Hermedico heeft een goed ontwikkelde verkoop- en marketingorganisatie, die de slagkracht van de samengevoegde onderneming in de Deense aanbestedingsmarkt zal vergroten.

Marc van Gelder, CEO: “Deze acquisitie past uitstekend binnen onze strategische doelstellingen. Wij realiseren hiermee onze ambitie voor verdere groei bij de directe levering aan patiënten, hoofdzakelijk door expansie buiten Nederland. De acquisitie van Hermedico past perfect in deze strategie. Wij hebben ons vermogen om overgenomen ondernemingen te integreren al ruimschoots bewezen. Met Kirudan zijn wij in Denemarken sinds juni 2007 succesvol en deze stap versterkt ons platform verder.”

In het op 31 januari 2008 afgesloten boekjaar bedroeg de omzet van Hermedico DKK 142 miljoen (€ 19 miljoen). De acquisitie zal bijdragen aan het nettoresultaat van OPG over 2008. Er is potentieel voor synergie met de bestaande directe activiteiten van Kirudan.

OPG verwerft Hermedico voor DKK 48 miljoen (€ 6,5 miljoen). De verkoper is Nomeco A/S, een dochteronderneming van Tamro OY, onderdeel van de Duitse onderneming Phoenix

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen