Sprekend medicijndoosje kan levens redden

Array

Sprekend medicijndoosje kan levens redden
Het nadeel van medicijnen is dat er bijna altijd een met kleine lettertjes geschreven bijsluiter bij zit.Vaak worden die niet gelezen of kan men deze simpelweg niet lezen.
Risicogroepen hiervoor zijn natuurlijk kinderen, maar ook bejaarden, slechtzienden.
Het komt voor dat mensen de verkeerde medicijnen innemen of de verkeerde dosis.
Maar met dit sprekende doosje kunnen eventuele onnodige ongelukken worden voorkomen
Vanaf het moment dat je het doosje opent wordt de bijsluiter hardop opgelezen.
Het doosje kan bijvoorbeeld een waarschuwing uitspreken voor kinderen dat deze medicijnen geen snoepjes zijn of aangeven met welke medicijnen u het wel of niet mag combineren.
De tekst kan zelfs tot 270 sec.(4,5 minuut ) De doosjes worden pas actief als men ze voor het eerst gaat gebruiken. Ze kunnen de tekst 150 tot 200 keer uitspreken (bij 60 sec) eer hij niet meer werkt, waarmee de gebruikstijd van de medicijnen atijd binnen de werkingslengte valt. Het doosje heeft al Europese goedkeuringen zoals CE en Rohs.

Extra feiten :.

1.Het doosje is nog niet verkocht op dit moment. We zijn in gesprek met de eerst Pharmaceutische fabrikant.
 Er is wel contact met USA en Japan.

2.Techniek: werkt via lichtsensoren aan twee kanten van het doosje.
3. Verder zijn er een drie-tal beschermingen ingebouwd zodat het electronische gedeelte nooit in aanraking kan komen met de inhoud.
  Voorts nog wat vernieuwende zaken die we liever geheim houden.
4. Het doosje is bedacht door Rob en Martien Vlemmix. Verder ontwikkeld en geproduceerd door Display International ( Thailand ) Co. LTD. Bangkok
  Martien Vlemmix is daar werkzaam.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen