Werken in Jeugdzorg biedt mensen perspectief

Wie een baan of stage zoekt bij de Jeugdzorg, kan die vanaf vandaag vinden op de vacaturewebsite www.werkenindejeugdzorg.nl. Op deze website kunnen alle  Jeugdzorgorganisaties vanaf vandaag gratis vacatures, nieuws en actualiteiten plaatsen.  De website maakt deel uit van de nieuwe arbeidsmarktcampagne Werken in de Jeugdzorg biedt mensen perspectief . Deze campagne is een initiatief van werkgevers- en werknemersorganisaties.

De Jeugdzorg merkt dat het vinden van de juiste mensen op de juiste post geen gemakkelijke opgave is. De branche is de afgelopen jaren fors gegroeid, en ervaart in toenemende mate krapte op de arbeidsmarkt. In Nederland bieden 127 Jeugdzorgorganisaties werk aan totaal meer dan 26.000 werknemers. Zij helpen en begeleiden jaarlijks tussen de 500.000 en 750.000 jeugdigen.

Werkenindejeugdzorg.nl
Vanaf vandaag kunnen alle Jeugdzorgorganisaties in Nederland gratis hun vacatures en stages op de nieuwe vacaturewebsite plaatsen. De nieuwe website is 'the place to be' voor al diegenen die interesse hebben in het werken in de Jeugdzorg. De site geeft overzichtelijke informatie over functies en opleidingen en bovendien veel nieuws en achtergronden uit de branche.

Campagne
De vacaturewebsite maakt deel uit van de nieuwe arbeidsmarktcampagne Werken in de Jeugdzorg biedt mensen perspectief. In deze campagne wordt informatie over diverse aspecten van het werken in de Jeugdzorg gekoppeld aan personeelsadvertenties, wervingsposters en een wervingskrant. De werkgevers kunnen deze materialen inzetten in hun wervingsbeleid of eventueel zelf materialen op maat samenstellen voor specifieke wervingsactiviteiten.

Specifieke tekorten
De Jeugdzorg is een gevarieerd en uitdagend werkterrein voor professionele mensenwerkers met het hart op de juiste plaats. Binnen de Jeugdzorg is er een tekort aan gezinsvoogden aan het ontstaan. Deze begeleiden jeugdigen die onder toezicht zijn gesteld. Verder is er veel vraag naar pedagogisch medewerkers, ambulante hulpverleners, maar ook naar vertrouwensartsen en gedragswetenschappers. De Jeugdzorg wil meer allochtone professionals aannemen zodat de werknemers meer een afspiegeling zijn van de jeugd met wie ze werken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen