ZN publiceert Jaarbericht 2007

Array

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft het jaarbericht 2007 gepubliceerd. In het Jaarbericht 2007 wordt stil gestaan bij de activiteiten van ZN in het afgelopen jaar en de gezamenlijke visie van de zorgverzekeraars over de vraag hoe het nieuwe zorgstelsel verder vorm moet krijgen.

In deze uitgave gebeurt dat aan de hand van zes grote thema´s die bepalend zijn voor de toekomst van het zorgstelsel. Dat zijn achtereenvolgens de liberalisering van de ziekenhuiszorg, de farmacie, de risicoverevening, de toekomst van de AWBZ, kwaliteit van zorg en de overheveling van de GGZ.

Voor ZN stond 2007 in het teken van een strategisch herbezinning. Zorgverzekeraars hebben een nieuwe, gezamenlijke missie hebben geformuleerd waarin een centrale plaats is ingeruimd voor het belang van de verzekerde. 

Om uitvoering te kunnen geven aan de nieuwe missie, wil ZN in de komende jaren de randvoorwaarden creeren voor de zorgverzekeraars om hun rol als inkopers van goede, doelmatige en tijdige zorg optimaal in te vullen. Die randvoorwaarden hebben onder andere te maken met een evenwichtige verhouding tussen vraag en aanbod, lage 'toetredingsdrempels' voor nieuwe aanbieders, een duidelijke productstructuur, prijsprikkels, transparantie van prijs en kwaliteit en instrumenten als kwaliteitsbeoordelingssystemen en een stabiel declaratiesysteem.

Het Jaarbericht 2007 kan via onderstaande link worden gedownload. U kunt het jaarbericht ook opvragen via [email protected]

ZN jaarbericht 2007 [pdf, 1.51 MB]

Bron: ZN 

Recente artikelen