Zorg toegankelijk en betaalbaar, kwaliteit kan beter

0
173

De kwaliteit van zorg in Nederland is op veel onderdelen hoog, maar internationaal excelleren we niet. Nederland heeft een toegankelijk zorgsysteem en burgers en zorggebruikers zijn positief over de geboden zorg. Wel zijn er verschillen tussen de onderdelen. Dit zijn een paar belangrijke conclusies uit de tweede Zorgbalans, de nationale monitor van de prestaties van de gezondheidszorg, van het RIVM.

De Zorgbalans wordt uitgegeven door het RIVM. Voor de gegevens is naast vele andere bronnen gebruikgemaakt van verschillende panels, netwerken, registraties, databestanden en studies van het NIVEL. Het NIVEL was ook betrokken bij de redactie van het onderdeel kwaliteit.

Bron: Nivel 

Vorig artikelVisionClinics kiest voor Medicore
Volgend artikelDuitsland leidt blinden op tot Geneeskundig tastonderzoekster
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.