Pro-Ana sites verbieden of niet?

Array

Uit het onderzoek blijkt dat vijftig procent van de patiënten van behandelcentrum Ursula ooit een pro-ana website heeft bezocht. Twee van de drie patiënten geven aan de term pro-ana uit de media te kennen. Deze cijfers zijn minder alarmerend dan gedacht. ‘Zou een verbod op Pro-ana site zinnig of onzinnig zijn? Deze week liet Hyves al weten pro-ana hyves te gaan verwijderen omdat zij van menig zijn dat dat soort informatie niet past in een vrienden netwerk. Websites kunnen ook vanuit het buitenland in het Nederlands worden aangeboden. Henkjan de Krijger Punt.nl en RIVM monitoren bijvoorbeeld dat soort site wel en bieden waar nosig ook hulp als het echt uit de hand loopt. 

Volgens René Sieders van de Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa is de invloed van de pro-ana websites niet uitsluitend negatief. ‘Omdat de websites doorgaans door lotgenoten zijn gemaakt, ontlenen de patiënten er ook steun aan. Ze vinden er begrip, vaak meer dan hulpverleners hen kunnen bieden. Die zouden de pro-ana websites vaker moeten bekijken, daar kunnen ze nog wat van leren’.

Wat vind jij, moeten de site verboden worden? Wat denk jij dat de juiste weg is om anorexia aan te pakken? Meer voorlichting? Een ban op te magere meiden in reclames en in bladen? 

4 thoughts on "Pro-Ana sites verbieden of niet?"

  1. De sites verbieden zou volgens mij niet echt helpen.
    Ze kunnen onderling nog doordoen. Nu heeft hulpverlening nog een kijk op wat zich afspeeld. Als de sites verdwijnen is deze controle volledig weg. Anorexia was er trouwens ook al voor deze sites.

    Wat beter kan helpen is voldoende voorlichting of er toch voor zorgen dat mensen sneller anorexia zullen opmerken en ook te weten komen hoe ze hiermee moeten omgaan.

  2. MAG niet verboden worden!!!

  3. Je mag toch zelf beslissen of je diesite bezoekt of niet? Het is je eigenkeus, en het zou toch niet helpen.Ik vind dat pro-ana site’s gewoonmogen blijven bestaan, en hetis trouwens wel heel fijn alsje mensen tegen komt die het zelfde hebbenen die je kunt vertrouwen en dingenkunt uit wisselen met elkaar. Dan heb je teminste nog een gevoelt dat iemand je begrijpt en je dr niet alleen voorstaatof je alleen voelt. Dus ik vind dat het nietverboden mag worden.

  4. mag niet mag niet mag niet!!!MAG NIET MAG NIET MAG NIET!!!

Comments are closed.

Recente artikelen