Bereikbaarheid ErasmusMC

Array

Vanaf maandag 26 mei worden werkzaamheden verricht aan het riool en de bestrating langs de Westzeedijk. Het hele project duurt in totaal ongeveer een half jaar.

De werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd door de dienst Gemeentewerken in opdracht van de gemeente Rotterdam. Het Erasmus MC zal hierover ook gefaseerd communiceren naar patiënten, bezoekers, medewerkers en studenten. Houdt u deze pagina dus in de gaten.

Eerste fase: 26 mei t/m half juli
Vanaf maandag 26 mei wordt de riolering vervangen langs het fietspad van de Westzeedijk tussen het Droogleever Fortuynplein en de Kievitslaan. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de rechterrijstrook van de Westzeedijk (aan de kant van het park) afgesloten voor het autoverkeer. Ook het fietspad van de Westzeedijk (aan de kant van het park) wordt afgesloten.

Omleidingen worden aangegeven
Alle autoverkeer vanaf het Droogleever Fortuynplein richting de Erasmusbrug wordt over de linkerrijstrook van de Westzeedijk geleid. Dit kan overlast veroorzaken voor patiënten en bezoekers die gebruik willen maken van de parkeergarage van het Erasmus MC. Fietsers worden omgeleid via het park.

De Westzeedijk secundair blijft bereikbaar via de doorsteek naar de Kievitslaan. Het kinderdagverblijf Villa Bubbles, Klinische Genetica en het Trainingscentrum aan de Westzeedijk zijn dus normaal te bereiken. Tram 8 blijft tijdens de werkzaamheden gewoon rijden. Omleidingen worden met borden en afzettingen aangegeven.

Op de onderstaande kaart staat het werkgebied tijdens fase 1 aangegeven.

Recente artikelen