Vooraankondiging uitlevering pakket juli 2008

Array

DBC Onderhoud
De onderhoudspartijen hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe versie van het DBC-pakket. De formele ingangsdatum van dit pakket is 1 juli 2008. Het pakket wordt conform de onderhoudscyclus al beschikbaar gesteld op 1 juni 2008, één maand voor de ingangsdatum. Het pakket bestaat uit o.a. DBC-tabellen, typeringslijsten, instructies en verantwoordingsdocumenten.

Status juli-2008 pakket

Het pakket juli 2008 is tot stand gekomen in overleg met de onderhoudspartijen. De NZa heeft aangegeven dat formele besluitvorming door haar raad van bestuur niet noodzakelijk was omdat de pakketinhoud niet is veranderd ten opzichte van eerdere besluitvorming. Het julipakket bevat met name enkele correcties; daarnaast is een beperkt aantal wijzigingen doorgevoerd in het kader van regulier onderhoud.

Correcties
Er zijn enkele correcties doorgevoerd in de honoraria van de medisch specialisten. In dit julipakket is o.a. het honorariumdeel voor MDL-artsen gecorrigeerd voor scopiën die zij uitvoeren bij DBCs van Interne geneeskunde en Heelkunde (inclusief een incidentele compensatie in verband met gemiste inkomsten over het eerste half jaar van 2008). Ook is een incidentele compensatie doorgevoerd voor de Klinische Chemie voor gemiste inkomsten in het eerste kwartaal van 2008.

Wijzigingen
Hieronder staat een korte opsomming van de wijzigingen.

Algemene wijzigingen
Compensatie gemiste inkomsten klinische chemie Oplossing voor de ondersteunershonoraria voor MDL-artsen voor scopiën

Verwijderen onterecht honorarium bij 290164 (extramurale dieetadvisering)
Nieuw duur geneesmiddel Bevacizumab (190536) en wijzing omschrijving 190518
Toevoegen 2 OPs (192963 en 192964) voor oefentherapie Enkele kleine correcties in papieren typeringslijsten en instructies Correcties in het gebruikersdocument 20080301 versie 1.0 (van april 2008)

Wijzigingen per specialisme
Oogheelkunde (AGB0301)
o Verkeerde code voor Macugen® (moet zijn 190525 pegaptanib) o Onterecht honorarium bij Fundusfotografie ( 039820). o Correctie aanspraak bij Lucentis en Macugen. Keel- neus- oorheelkunde (AGB0302)
o Correctie aanspraak bij Bone Anchor Hearing Aid (BAHA) Heelkunde (AGB0303)
o Correctie aanspraak bij morbide obesitas (bariatrische chirurgie)
o Correctie aanspraak bij endoveneuze lasertherapie varices Urologie (AGB0306)
o ZT 51 ontbreekt in Eindklassetabel per specialisme voor Urologie

Inwendige geneeskunde (AGB0313)
o Aanpassing tarieven bij dialyseDBCs
Kindergeneeskunde (AGB0316)
o Correctie prestatiecodes van DBCs mbt Tractus digestivus en respiratorius
Cardio-Pulmonale Chirurgie (AGB0328)
o Correctie aanspraak 3 rode DBCs

© DBC-Onderhoud

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen