Zorgmobiel start Rook-Stop-Poli

Array

Zorgmobiel, onderdeel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, lanceert op 2 juni een nieuwe service: de Rook-Stop-Poli. Vanaf deze datum kunnen diabetespatiënten in de mobiele zorgunit niet alleen terecht voor diabeteszorg, maar ook voor begeleiding bij het stoppen met roken. Diabetespatiënten hebben meer kans op hart- en vaatziekten en roken vergroot dit risico. Met een aanpak op maat verwacht Zorgmobiel veel mensen van het roken af te helpen. Zorgmobiel start deze service in samenwerking met Diagnosis4Health (D4H) en zorgverzekeraar Agis.


Persoonlijk stopplan
In totaal krijgen patiënten vijf consulten op de Rook-Stop-Poli van Zorgmobiel. Tijdens deze sessies wordt uitvoerig stilgestaan bij de risico's van het roken, de gezondheidswinst en de mogelijke financiële besparing die het de patiënt oplevert als hij of zij besluit te stoppen. Samen met de patiënt kijkt Zorgmobiel naar de motieven voor het roken en welke manier van stoppen het beste bij de patiënt past. De manier van stoppen kan zijn met hulp van nicotinevervangers, acupunctuur of medicatie. Vervolgens wordt het beste moment om te stoppen bepaald en gezamenlijk een persoonlijk stopplan opgesteld. De patiënt wordt gedurende een half jaar begeleid. De begeleiding is in eerste instantie alleen toegankelijk voor Agis-verzekerden. Met de overige zorgverzekeraars probeert Zorgmobiel momenteel ook tot een vergoeding te komen. Geïnteresseerden kunnen zich telefonisch inschrijven bij Zorgmobiel (www.zorgmobiel.nl) of via www.nustoppen.nl

Over Zorgmobiel
Zorgmobiel rijdt sinds 2006 in een bus en is een initiatief van de Stichting Diabeteszorg Amsterdam Oost en Centrum waarin het OLVG participeert. De Stichting Diabeteszorg heeft overeenkomsten afgesloten met alle zorgverzekeraars om de gehele diabeteszorgverlening in de 1e lijn (waaronder de activiteiten van Zorgmobiel) te financieren.

Recente artikelen