Symposium ABCD-studie

Array

Een gezonde start voor een gezond leven'. De oorsprong van belangrijke gezondheidsproblemen bij kinderen (bijv. overgewicht en ADHD) en volwassen (bijv. hart- en vaatziekten) ligt vaak al in de zwangerschap en de vroege levensjaren. Het is belangrijk om hier meer over te weten, zodat zwangere vrouwen beter begeleid kunnen worden en vroege preventie van gezondheidsproblemen mogelijk is. 

Met het ABCD-symposium trachten wij de kennis over dit onderwerp, die zich binnen vele verschillende disciplines bevindt, samen te brengen. Ook vormt het symposium de figuurlijke aftrap van meetfase 3 van de ABCD-studie, ofwel het ‘5-jarige meetmoment’.

Tijdens het ochtendprogramma worden de belangrijkste resultaten van het onderzoek van de afgelopen 2 jaar gepresenteerd. Er wordt ook vooruitgeblikt op de vele mogelijkheden die de ABCD-studie kan bieden voor toekomstig onderzoek. In de middag is er aandacht voor belangrijke (inter)nationale cohortstudies rondom jeugd. Zorgverleners, onderzoekers, sponsoren en andere belangstellenden, zowel nationaal als internationaal, kunnen via dit symposium kennis nemen van de verzamelde data en de implicaties daarvan, en kunnen daarnaast een bijdrage leveren aan de discussie over de vertaalslag van de gevonden resultaten naar de dagelijkse praktijk.

Wij hopen u op 3 juni te mogen verwelkomen.

Datum:3 juni 2008
Tijd:09:30 tot 17:00
Locatie:Amstelzaal, VU medisch centrum, De Boelelaan 1117
Kosten:geen
Contactpersoon:Marieke de Hoog
Website:www.abcd-study.nl
Bijzonderheden:Aanmelden kan tot 28 mei via het inschrijfformulier (zie website) of door contact op te nemen met Marieke de Hoog: [email protected] of 020 – 566 4658 (ma/di) / 020 – 555 5740 (wo/do/vr).

Recente artikelen