VU en Ajax gaan samenwerken

De Vrije Universiteit gaat samenwerken met Ajax. De faculteit Bewegingswetenschappen gaat programma's ontwikkelen op het gebied van onder andere spiertraining en coaching. De VU heeft dat bekendgemaakt.

Ajax wil in het sportpark De Toekomst een 'innoverend, toonaangevend voetbalkennisinstituut' vestigen, het Ajax Football Centre. Dat gebeurt in het kader van de professionalisering van de jeugdopleiding. ,,Het VU medisch centrum werkt al samen met Ajax, onder andere op het gebied van blessurebehandeling van de spelers'', heeft Merlijn Draisma, adviseur van het college van bestuur van de VU, laten weten.

De faculteit Bewegingswetenschappen heeft op het gebied van spiertraining en coaching veel kennis in huis. Al meer dan twintig jaar verricht de faculteit onderzoek in de schaatswereld. De klapschaats was een belangrijk product van dat onderzoek.

Het idee voor samenwerking ontstond toen collegevoorzitter René Smit Ajax-voorzitter (en VU-afgestudeerde) John Jaakke ontmoette. Jaakke is onlangs opgestapt als voorzitter, maar volgens Draisma heeft dat geen invloed op de voorgenomen samenwerking.

Bron: Algemeen Dagblad, 26-05-2008

Recente artikelen