Indrukwekkende daling abortus in 23 Europese landen

Array

Abortus-statistieken tonen opzienbarende abortus-dalingen in 23 Europese landen. Genoemde dalingen betreffen gemiddeld 70% over de laatste 9 tot 39 jaren. Deze dalingen manifesteren zich in alle Oost-Europese landen, in West-Europa alleen in Zwitserland, in Noord-Europa in Denemarken, Estland, Letland en Litouwen, in alle Zuid-Europese landen behoudens Spanje, en in alle Centraal-Europese landen behoudens Duitsland en Tsechië. Volgens de Landelijke Campagne, Recht op Leven voor het Ongeboren Kind zijn deze gegevens gebaseerd op recent bijgewerkte statistieken van Johnston's Archive johnstonsarchive.net. In Ierland, Polen en Portugal is abortus illegaal, behoudens bij enkele uitzonderingen.

Abortus-daling per land: Oost-Europa: Kazachstan 65%, Moldavië 85%, Oekraïne 80%, Roemenië 84%, Rusland 67%, Wit Rusland 69%. West-Europa: Zwitserlans 36%. Noord-Europa: Denemarken 47%, Estland 77%, Letland 78%, Litouwen 79%. Zuid-Europa: Albanië 72%, Bulgarije 73%, Italië 49%, Macedonië 78%, Servië 87%, Turkije 58%. Centraal-Europa: Hongarije 55%, Kroatië 91%, Oostenrijk 34%, Polen 95% (1962-1992) daarna werd abortus illegaal, Slovenië 70%, Slowakije 68%.

De Landelijke Campagne voor het Ongeboren Kind merkt op: Als we deze indrukwekkende pro-life ontwikkelingen mede in het licht zien van de pro-life ontwikkelingen in Amerika, kunnen we concluderen dat het ongeboren kind aan de winnende hand is. In Amerika is de belangrijkste factor in deze, dat de burgers, speciaal de jongere generatie, in toenemende mate afwijzend staan tegenover abortus. De laatste jaren zijn daar 60% van de abortusklinieken gesloten, vooral dankzij het feit dat veel aborteurs en hun assistenten niet meer willen of kunnen werken in de abortus-industie. www.referendumongeborenkind.nl (persbericht, abortus in Amerika)

Meer hulp voor het ongeboren kind.

Het Kamerlid Fleur Agema (Partij voor de Vrijheid) wil de grens van abortus omlaag brengen naar acht weken. Bovendien zouden vrouwen zelf de kosten van een abortus moeten betalen. Dit zou een probaat middel zijn om vrouwen die vaak een vrucht weg laten halen, tot bezinning te brengen. Bron: nu.nl 15-2-08

In Italië komen steeds meer gynaecologen die, op morele gronden, weigeren abortus uit te voeren. Gemiddeld zijn er bijna 70% die weigeren, maar in de buurt van Napels en op Sicilië zijn dat er 83% of meer. En de pro-abortus vrouwenarts Silvio Viale uit Milaan zei onlangs tegen de pers: "De abortuswet is in gevaar". Bron: Agence France Presse. Rome 23-4-08.

Bijna 50 Duitse parlementariërs van alle partijen zijn een nieuwe poging begonnen de grondwet te wijzigen. Deze politici willen stemrecht vanaf de geboorte. Zij spreken over 'rechtvaardigheid voor alle generaties'. Ouders kunnen dan voor hun kinderen gaan stemmen volgens het bestaande ouderlijke recht, bepaald in de Duitse Grondwet. Daardoor krijgen gezinnen meer invloed en worden hun belangen beter behartigd. Bron: nu.nl 21-4-08

Volgens de Campagne leven we, ondanks veel ellende, in een tijd van positieve verandering en een groeiend bewustzijn, onderzoek en de indrukwekkende abortus-dalingen bevestigen dit. De Campagne roept de Nederlanders op mee te doen aan de Landelijke Campagne, Recht op Leven voor het Ongeboren Kind.

Voor meer informatie : Landelijke Campagne, Recht op Leven voor het Ongeboren Kind, Postbus 2430 5202CK
's-Hertogenbosch, tel. 073-6221622; e-mail: [email protected] / www.referendumongeborenkind.nl

Met medewerking van de Stichting voor Recht Zonder Onderscheid te Heilig Land-Stichting.

Recente artikelen