Bas Leerink treedt toe tot raad van bestuur Menzis

Bas Leerink treedt met ingang van 1 september 2008 toe tot de raad van bestuur van Menzis. Hij wordt daar verantwoordelijk voor Zorgmanagement en Klantservice. De heer Leerink is nu nog directeur Zorgmanagement bij Menzis. Roger van Boxtel en Ruben Wenselaar blijven respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter van de raad van bestuur.

Vanaf 1 september 2008 is de portefeuilleverdeling in de raad van bestuur als volgt:
Roger van Boxtel, voorzitter raad van bestuur: algemeen beleid en commercie; Ruben Wenselaar, vice-voorzitter raad van bestuur: beheer (P&O en ICT); Bas Leerink, lid raad van bestuur: Zorgmanagement en Klantservice.

Klantwensen

De uitbreiding van de raad van restuur is onderdeel van een nieuwe topstructuur waardoor Menzis adequater kan inspelen op de dynamiek in de markt voor zorgverzekeringen. Roger van Boxtel, voorzitter raad van bestuur: “Wij willen onze klanten steeds meer én betere mogelijkheden geven om zélf regie te voeren over hun eigen gezondheid. Dit betekent dat we klanten ondersteunen bij het maken van de juiste keus voor bijvoorbeeld een behandeling of een ziekenhuis. Maar ook door klanten services aan te bieden waarmee ze zelf hun zorgkosten in de gaten kunnen houden of eenvoudig via menzis.nl hun zorgpolis kunnen aanpassen aan een veranderende levenssituatie.”

Wijzigingen Directieteam

Met de overstap van Bas Leerink ontstaat in het Directieteam van Menzis een vacature voor de functie van directeur Zorgmanagement. De samenstelling van het Directieteam wijzigt verder niet.

De heer dr. C.B. (Bas) Leerink

Bas Leerink (45) is sinds 1 augustus 2004 werkzaam bij Menzis als verantwoordelijke voor de zorginkoop voor de 2 miljoen verzekerden van Menzis alsmede voor de uitvoering van de AWBZ voor de 2,1 miljoen inwoners van de zorgkantoorregio’s Groningen, Twente en Arnhem. Vanaf 1 juli 2006 is de heer Leerink werkzaam als directeur Zorgmanagement (Zorginkoop en declaratieverwerking) en lid van het directieteam van Menzis.

Dr. Bas Leerink is gepromoveerd in de Biochemie en zijn carrière begonnen als klinisch chemicus in Utrecht, Curaçao en Amsterdam. Aansluitend heeft hij ruim zeven jaar als management consultant gewerkt bij McKinsey&Company. Hij heeft daarin brede ervaring opgedaan in de gezondheidszorg in binnen- en buitenland.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen