Dagboek van Ton Hanselaar, KWF-directeur

Array

De organisatie van Alpe d'HuZes vroeg me om donderdag, 5 juni, bovenop de berg de cheque in ontvangst te nemen. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik me niet wilde laten kennen en dat ik, zonder veel na te denken, heb toegezegd dat ik dan ook wel mee zou fietsen. Hoe dom en ijdel kun je zijn, om, naast al die afgetrainde kanjers als ongeoefende fietser mee te doen aan dit evenement. Gisteravond goed aangekomen in Villard- Reculas, een dorpje op 1500 meter gelegen vlakbij Huez. Hier ligt de "Mythyque" (de mythische route) zoals ze hier de route naar de top noemen die we aanstaande donderdag met 500 mensen van Alpe d'HuZes gaan fietsen. Het appartementje heeft een prachtig uitzicht op besneeuwde bergen.

Het weer

Vanochtend werden we wakker in de loodgrijze wolken, die heel laag door het dal dreven en waar veel water uitkwam! Wat te doen? Ik had me voorgenomen om vandaag een flinke etappe te fietsen, als voorbereiding op donderdag. Volgens de eigenaar van het appartement zou het weer niet beter worden vandaag. Toch besloten de fiets te pakken en vanuit het dal een klim van 13 kilometer te maken. Wat was dat zwaar!Ik had tot nu toe de Zeven Heuvelenweg in Groesbeek geoefend als "bergetappe". Dit was even iets heel anders. De eerste paar kilometer word ik door meerdere fietsers voorbij gereden. Ik volg de adviezen die  mij de afgelopen weken zijn gegeven: hartslag niet boven de 160 laten komen, kleinste verzet, trapfrequentie 50 tot 60 per minuut en probeer ook te genieten!  

Opgeven is geen optie

Dat laatste is in het begin niet echt mogelijk. Ik kom nauwelijks aan rondkijken toe. En opeens zie ik heel diep onder mij heel fraai het meer liggen waar ik vandaan kom. Wat heb ik al een eind geklommen, maar wat moet ik nog een eind. Ik kan altijd nog stoppen, denk ik , maar opgeven is geen optie. Ik kom uiteindelijk drijfnat maar zonder stoppen aan bij het appartement. Ik ben doodop en voel me tegelijkertijd fantastisch. Straks ga ik Bourg d'Oisans verkennen en kijken of de anderen Alpe d'huZes-ers al zijn aangekomen.

Recente artikelen