Inspectie moet onderzoek doen naar AriënsZorgpalet

0
174

ABVAKABO FNV heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg gevraagd onderzoek te doen naar het reilen en zeilen bij meerdere verzorgings- en verplegingshuizen in Enschede. De huizen maken deel uit van AriensZorgpalet. Volgens de bond is in de instellingen een onthoudbare situatie ontstaan en staat de zorg voor de cliënten zwaar onder druk.

Bewoners worden niet meer gedoucht, niet op tijd gewassen en niet op tijd naar het toilet geholpen. Bovendien is er onvoldoende toezicht en vervuilen de kamers en badkamers. Ook zijn er klachten van werknemers bij de bond binnengekomen over het niet naleven van de cao.

De zorg is onder de maat door de inkrimping van het personeel. AriënsZorgpalet heeft onlangs voor ruim honderd medewerkers ontslag aangevraagd.