St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg kiest voor Theriak Medication Management

Array

Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en Theriak hebben samen een contract ondertekend voor de implementatie van Theriak Medication Management-software. Het project ging op 22 mei officieel van start. Theriak is marktleider als aanbieder van specialistische klinische ICT-oplossingen ter ondersteuning van de complexe werkstroom voor het voorschrijven, controleren, verstrekken en beheren van geneesmiddelen in ziekenhuizen. Het systeem is gericht op zowel patiëntveiligheid als operationele efficiëntie, en biedt artsen, verpleegkundigen en apothekers klinische functionaliteit voor vakgebieden zoals oncologie en diabetes.

Wim van der Meeren, lid van de raad van bestuur van het St. Elisabeth Ziekenhuis: “Patiëntveiligheid is vandaag de dag een belangrijke zaak in Nederlandse ziekenhuizen. Wij verwachten dat Theriak ons zal helpen het aantal incidenten met geneesmiddelen te beperken en bovendien de efficiëntie zal verbeteren van het medicatieproces waarbij zo veel verschillende vakgebieden betrokken zijn.” Gardar Mar Birgisson, Directeur van Theriak ehf, vertelt: “Wij zijn zeer verheugd dat het St. Elisabeth Ziekenhuis heeft gekozen voor Theriak Medication Management en kijken uit naar de komende maanden waarin we samen gaan werken aan de implementatie, training en integratie van Theriak in het EPD tot stand te brengen.”

Over het St. Elisabeth Ziekenhuis

Het St. Elisabeth Ziekenhuis is een van de 23 topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland en is gevestigd in een regio met 435.000 inwoners. Het ziekenhuis heeft een actieve onderwijs-, onderzoeks- en opleidingscultuur en is als partner nauw betrokken bij de Brabant Medical School. Sinds mei 2007 is het St. Elisabeth Ziekenhuis bovendien NIAZ-gecertificeerd.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Evelyne van Eck, Afdeling PR & Communicatie van het St. Elisabeth Ziekenhuis, telefoonnummer +31 (0)13 – 539 35 15.

Over Theriak:
Theriak is een toonaangevende Europese leverancier van ICT-oplossingen voor specialistische klinische ICT-oplossingen ter ondersteuning van de complexe werkstroom voor het voorschrijven, controleren, verstrekken en beheren van geneesmiddelen in ziekenhuizen in Europa, met meer dan 10 jaar ervaring in het succesvol leveren en ondersteunen van IT-systemen voor de gezondheidszorg.

Bij Theriak en haar dochteronderneming CIS – Healthcare zijn honderd medische IT-professionals werkzaam die specialistische medicatiesoftware leveren aan meer dan 100 locaties in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Europa.

Recente artikelen