OPG verwerft Calea Nederland

Array

OPG verwerft met ingang van 1 juni de activiteiten van Calea Nederland N.V.. Calea is gespecialiseerd in het in de thuissituatie toedienen van vocht en voeding via infuus, catheter en/of voedingssonde. Met deze acquisitie versterkt OPG haar positie in het directe kanaal, onder meer met het toevoegen van de parenterale voeding aan de dienstenportfolio. 

Calea levert produkten en diensten voor het in de thuissituatie toedienen van vocht en voeding via infuus, catheter en/of voedingssonde. De onderneming heeft een samenwerking met het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam voor de behandeling van patiënten in thuissituaties. Calea heeft 3 medewerkers in dienst en is gevestigd in Utrecht. De omzet zal over 2008 naar verwachting circa € 1,5 miljoen bedragen.

Deze acquisitie versterkt de positie van Tefa-Portanje, het onderdeel van OPG dat in Nederland medische hulpmiddelen levert aan ziekenhuizen en patiënten in de intensieve thuiszorg op het gebied van ademhalingsondersteuning, klinische voeding en infuustechnologie. De onderneming zal binnen afzienbare tijd worden geïntegreerd binnen Tefa-Portanje.

Marcel van den Broek, binnen de groepsdirectie van OPG Groep verantwoordelijk voor OPG Direct & Institutioneel: ‘Deze acquisitie past precies in onze strategische doelstelling van verdere groei in directe leveringen. Wij zien voldoende synergievoordelen met onze bestaande activiteiten op het gebied van inkoop, logistiek en administratie. Met deze acquisitie verbreden wij daarnaast ons assortiment.’

OPG verwerft de activiteiten van Calea Nederland N.V.. Calea Nederland N.V. is onderdeel van het Duitse beursgenoteerde Fresenius A.G.

Download pd

Recente artikelen