Open dag Dialysecentrum Harderwijk succesvol


Het Dialysecentrum van Meander Medisch Centrum in Harderwijk hield zaterdag 31 mei van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Zo’n honderd belangstellenden namen een kijkje in het nieuwe dialysecentrum.

Tijdens de open dag lieten alle bezoekers zich voorlichten over dialyseren en het nieuwe dialysecentrum. De mensen kwamen druppelsgewijs binnen. Daardoor konden de medewerkers volop aandacht geven aan de gerichte vragen van de bezoekers.

Beloftes waarmaken

De belangstelling was divers, van jong tot oud. Patiënten kwamen met familie en vrienden een kijkje nemen. Een oma nam haar kleinzoon mee om te laten zien waar zij altijd gedialyseerd wordt. Ook potentiële patiënten bleken nieuwsgierig. “Zij konden nu met eigen ogen zien dat wij onze beloftes waarmaken: dialyseren in een huiselijke omgeving mét professionele begeleiding vanuit Meander in Amersfoort. Al met al een succesvolle dag!”, aldus een tevreden Ria de Kleijn, bedrijfsleider van de Meander Dialysecentra in Amersfoort en Harderwijk.

Vakantiedialyse
Vorig jaar september is Meander Medisch Centrum, in samenspraak met ziekenhuis St Jansdal, een dialyselocatie in Harderwijk gestart. Het dialysecentrum Harderwijk heeft capaciteit voor veertig patiënten. Het centrum is op maandag, woensdag en vrijdag open. Ook biedt het centrum aan dialysepatiënten, die in de regio op vakantie zijn, de mogelijkheid om te dialyseren. Iedere dag zijn er twee gespecialiseerd verpleegkundigen aanwezig voor de zorg aan de patiënten. Een diëtiste en maatschappelijk werker zijn op afroep beschikbaar. De ‘eigen’ specialist van Meander bezoekt de patiënten één keer per week.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen