Nefarma organiseert Glazen Zaal Debat Markt en Medicijn

Array

Op 24 juni 2008 organiseert Nefarma een debat over de gevolgen van marktwerking voor de geneesmiddelenvoorziening in ons land. Centraal staat de vraag wat marktwerking betekent voor geneesmiddelen als onderdeel van de zorg en welke invloed meer concurrentie heeft op de beschikbaarheid en introductie van nieuwe geneesmiddelen.
Vijf sprekers geven hun visie op dit thema, waarna een discussie met de aanwezigen volgt. Voorafgaande aan de discussiebijeenkomst heeft een onderzoek plaatsgevonden onder relevante deskundigen. De resultaten daarvan zijn de basis van de discussie.

De sprekers zijn: Diana Monissen, directeur-generaal Curatieve Zorg van het ministerie van VWS, Hans Maarse, hoogleraar Beleidswetenschap Gezondheidszorg aan de Universiteit van Maastricht, Jeroen van Breda Vriesman, voorzitter Zilveren Kruis Achmea, Halbe Zijlstra, Tweede-Kamerlid VVD en Michel Dutrée, directeur Nefarma.
Journalist Jeroen Smit leidt het debat.De bijeenkomst vindt plaats in Den Haag en begint om 15.30 uur. Het Glazen Zaal Debat over marktwerking is het derde in een reeks van zeven. Met de debatten biedt Nefarma vertegenwoordigers van de samenleving en de farmaceutische bedrijven een platform om met elkaar in discussie te treden over belangwekkende thema's die de positie van de sector beïnvloeden. Meer informatie kunt u vinden op onze site; www.nefarma.nl

Recente artikelen