Apothekers sluiten deuren tussen 12.00 uur en 14.00 uur

Array

Apothekers sluiten maandag tussen twaalf en twee uur ’s middags hun deuren. Ze voeren dan spoedoverleg met hun personeel over het nieuwe medicijnbeleid. Het Landelijk Actie Comité Apothekers (LACA) heeft dat donderdag aangekondigd.

De apothekers vrezen in financiële problemen te komen door het nieuwe medicijnbeleid dat de overheid heeft doorgevoerd. Zorgverzekeraars mogen apothekers voortaan opleggen dat ze van een groot aantal geneesmiddelen alleen nog de goedkoopste merken leveren aan patiënten. De apothekers verwachten dat ze hierdoor veel minder verdienen. Daarbij krijgen ze extra werk omdat verzekeraars steeds opnieuw andere medicijnen kunnen aanwijzen.

De overheid wil met het beleid de ziektekostenpremie voor de burger zo laag mogelijk houden. Apothekers hebben jarenlang veel geld verdiend met de verkoop van relatief dure merken van bepaalde medicijnen, terwijl dezelfde medicijnen van een ander, goedkoper merk ook beschikbaar waren.

Op zich zijn apothekers niet tegen het nieuwe systeem, maar ze willen financiële compensatie.

De belangenorganisatie van apothekers, KNMP, wil dat de apotheken tijdens de acties voor noodgevallen bereikbaar zijn.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen