Kletsnatte strijd tussen BN’ers en gehandicapte kinderen

Array

NSGK Zomerfeest in Walibi World een groot succes.

Op 11 juni gingen BN'ers Sita, Nikki, Martijn Dijkstra en Mike Weerts, begeleid door acteurs Ernst en Bobbie, in waterduel met gehandicapte kinderen tijdens het NSGK Zomerfeest 2008 in attractiepark Walibi World. 250 gezinnen met een gehandicapt kind werden getrakteerd op een feestelijk dagje uit. Naast het spannende watergevecht konden de gehandicapte kinderen genieten van verschillende andere activiteiten in het park. Het NSGK Zomerfeest is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Zij organiseert het Zomerfeest ieder jaar vanuit de overtuiging dat ook gehandicapte kinderen gewoon kind moeten kunnen zijn.

Een dagje uit is voor veel gezinnen met een gehandicapt kind niet zo vanzelfsprekend. Er komt nogal wat bij kijken omdat kinderen met een handicap veel zorg en begeleiding nodig hebben. 100 vrijwilligers van vakantieorganisatie De Wielewaal waren die dag aanwezig om de gezinnen te ondersteunen, zodat ook de ouders optimaal van het feest konden genieten. Met het NSGK Zomerfeest biedt de NSGK ieder jaar 250 gezinnen met een gehandicapt kind een zorgeloos dagje uit.

BN'ers
De kinderen kregen op 11 juni ruim de mogelijkheid om hun idolen te ontmoeten. Na afloop van het watergevecht konden de kinderen genieten van een lekkere  lunch en tegelijkertijd op de foto met zanger Jim Bakkum, zangeres Elize, Miss Handicap 2006 Roos Prommenschenkel en presentator Henkjan Smits. Het geheel werd feestelijk ingeleid door NSGK-ambassadeur Jochem van Gelder.

Beleving
Uiteindelijk werd het een onvergetelijke dag voor veel ouders en hun kinderen. Zoals Linda van der Wielen, een van de ouders, zei: "Onze kinderen vonden het geweldig. We zagen er in eerste instantie tegenop om ons zoontje mee te nemen, maar de zorg en begeleiding is prima geregeld. Het is fantastisch om ook eens een dagje tijd en aandacht te kunnen hebben voor onze andere kinderen."

Zanger Jim Bakkum zei over de dag: "Toen ik uitgenodigd werd naar Walibi te komen om deze kinderen een bijzondere dag te bezorgen hoefde ik daar niet over na te denken. Dat doe ik meteen".

Ook Gert-Jan van het duo Ernst Bobbie en de Rest liet zich buitengewoon positief uit over het verloop van de dag. "Ik ken geen kinderen die blijer kunnen zijn dan deze kinderen, we vonden het een prachtige dag".

NSGK
De NSGK ontwikkelt en ondersteunt al sinds 1950 initiatieven voor kinderen en jongeren met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap. De stichting initieert en financiert projecten op het gebied van vakantie, sport, vervoer, wonen, werken en voorlichting. Het doel is dat kinderen en jongeren met een handicap zo volwaardig mogelijk kunnen leven. De stichting wordt ondersteund door ongeveer 90.000 donateurs. Daarnaast zijn er 7000 vrijwilligers die jaarlijks geld inzamelen tijdens de landelijke collecteweek.

Fusie
Aan het eind van dit jaar zal de NSGK gaan fuseren met het Johanna Kinderfonds.
Samen willen zij HET fonds in Nederland worden voor organisaties voor kinderen en jongeren tot 30 jaar met beperkingen van lichamelijke, verstandelijke, zintuiglijke of meervoudige aard.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Kletsnatte strijd tussen BN’ers en gehandicapte kinderen"

  1. De NGSK doet geweldig werk voor gehandicapte kinderen en hun ouders! Op http://collecte.nl/doelen/hcd/nsgk vindt u aanvullende informatie over de NGSK. Ook kunt u via Collecte.nl lid of donateur worden van deze stichting.

Comments are closed.

Recente artikelen