Minister Klink beperkt vergoeding slaap- en kalmeringsmiddelen

0
149

Minister Klink is van plan de vergoeding van benzodiazepinen (slaap- en kalmeringsmiddelen) te beperken.Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Hij reageert hiermee op de in- en uitstroomadviezen van het College voor zorgverzekeringen (CVZ).

Benzodiazepinen zijn de meest voorgeschreven geneesmiddelen in Nederland. Het gebruik kan leiden tot medicijnverslaving. Bovendien is het gebruik van benzodiazepinen slechts enkele weken medisch effectief.

De minister wil verder de vergoeding van cholesterolverlagers baseren op de richtlijn van de beroepsgroepen. In deze richtlijn hebben gelijkwaardige, maar goedkopere middelen – zoals simvastatine – de voorkeur. Eerder werd al bekend dat ernstige dyslexie in het basispakket komt. De wijzigingen gaan in per 1 januari 2009.

Vorig artikel‘Experiment met participatiebudget zeer de moeite waard’
Volgend artikelTexel: Verscherpt toezicht op alcoholgebruik jongeren
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.