Fietsen voor de kankerbestrijding

Array

Deze zomer levert een enthousiast team wielrenners uit de sierteeltsector een sportieve prestatie van formaat door op de racefiets zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF/Kankerbestrijding. Naast het maken van trainingskilometers staan de activiteiten van het team op dit moment vooral in het teken van het inzamelen van geld voor het goede doel.
De Pre Ride wordt op zaterdag 30 augustus voor het zevende jaar, voorafgaand aan de Ride for the Roses gereden. De fietstocht voor het goede doel, destijds een initiatief van Lance Armstrong werd in 1998 voor het eerst in Nederland georganiseerd. Armstrong overwon kanker en wilde met de organisatie van deze fietstocht geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. De Pre Ride van de sierteeltsector is aan dit evenement gekoppeld om nog meer geld in te zamelen. Ook dit jaar stappen vanuit alle grote sierteeltgebieden en veilingen in Nederland mensen uit de sierteeltsector op de race fiets naar Goes waar de dag daarna de Ride for the Roses wordt verreden.

Unieke acties

Uiteraard start er ook weer een team vanuit FloraHolland vestiging in Rijnsburg. Dit jaar bestaat het team zelfs uit zo’n veertig renners. Het is een team met enthousiaste deelnemers uit de hele sector. Van Rabobank tot en met kwekers, handelaren en kassenbouwers. Ook de oud-burgemeester van de gemeente Rijnsburg is van de partij. Eén ding hebben de deelnemers gemeen: er wordt hard gewerkt aan het binnenhalen van zo veel mogelijk sponsoren. Het team heeft hiervoor een aantal unieke acties op touw gezet. Er is bijvoorbeeld een speciaal wielershirt ontwikkeld waarop logo’s van sponsors staan. Het is ook mogelijk om de volgauto van een bedrijfslogo te voorzien. Daarnaast voert bloemenhandelaar Ben Scholtes actie in zijn bloemenwinkels. Het geld dat de sierteeltsector dit jaar inzamelt wordt besteed aan twee grote projecten: een onderzoek naar de oorzaak van vermoeidheid na behandeling van kanker en een onderzoek naar betere en veiligere bestralingsmethodes bij prostaatkanker.

Goes
Naast het inzamelen van geld moet natuurlijk de komende weken ook worden getraind. Op zaterdag 30 augustus stappen de teamleden gezamenlijk op de fiets om via een omweg door het land naar De Markt in Goes te rijden. Een dag later wordt tijdens de Ride for the Roses nog eens 100 kilometer gefietst voor het goede doel. Een sportieve prestatie van formaat dus!

Recente artikelen