Half jaar cel voor bedreiging huisarts

Array

De politierechter in Almelo heeft maandag de 39-jarige O. uit Hengelo veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden onvoorwaardelijk vanwege bedreiging van een huisarts in die stad en diens chauffeur. Politierechter Bloebaum achtte bewezen dat O. de arts en diens bij Ambulance Oost werkzame chauffeur op zondagavond 20 april heeft bedreigd met een uitgeschoven stanleymes.

O. had die avond de huisartsenpost in Hengelo gebeld vanwege een bloedneus, die, volgens hem niet wilde stoppen met bloeden. Toen de dienstdoende huisarts en zijn begeleider in de woning van de man arriveerden, bleek van een bloedende neus in het geheel geen sprake. De twee maakten daarop aanstalten weer te vertrekken, waarna O. in woede ontstak. Hij begon zich agressief te gedragen, eiste een behandeling van de arts en haalde vervolgens een stanleymes tevoorschijn.

De huisarts en zijn chauffeur hebben de woning van O. rennend moeten verlaten en lieten daarbij de behandelkoffer van de huisarts noodgedwongen achter. De Hengeloër gooide de koffer later naar beneden. De man werd dezelfde avond nog door de politie in zijn woning aangehouden en zat sindsdien vast.

Recente artikelen