Workshop voor leidinggevenden in verzorgings- en verpleeghuizen

Array

Vilans:Gewoon wonen in een verzorgings- en verpleeghuis
Hoe kunnen ouderen in een verzorgings- of verpleeghuis hun gewone leven voortzetten? Dit is het onderwerp van de workshop Zoals thuis; gewoon wonen in een verzorgings- en verpleeghuis. Deze workshop vindt plaats op woensdagmiddag 25 juni in Amersfoort. Tijdens de workshop komt niet alleen de vraag aan de orde wat zoals thuis wonen voor ouderen in een verzorgings- en verpleeghuis inhoudt, maar vooral ook hoe de deelnemers dit vorm kunnen geven in hun eigen werkomgeving. De workshop is bedoeld voor locatiemanagers, teamleiders en eerst verantwoordelijk verzorgenden. Vilans organiseert de workshop.
Net als iedereen hebben ouderen hun eigen gewoonten en rituelen. Hierbij hoort een eigen huis met eigen spullen waarin hun identiteit en smaak terug te vinden is. Zo kunnen ze, precies zoals ze gewend zijn, hun eigen gang gaan. Dat geeft een gevoel van thuis.

Inhoud workshop

Tijdens de workshop gaan deelnemers samen aan de slag om met kleine stappen het alledaagse leven zoals thuis terug te brengen in het verzorgings- of verpleeghuis. Aan bod komen bijvoorbeeld de inrichting van de kamer van de bewoner en van de gemeenschappelijke ruimtes, de dagindeling, het eten en drinken en de bereiding daarvan en de tijdbesteding van bewoners. Deelnemers krijgen ook handvatten aangereikt om effectief om te gaan met de weerstanden die zij kunnen tegenkomen bij de implementatie van verbeterideeën.

Opbrengsten workshop

Aan het einde van de workshop weten de deelnemers wat het betekent om ouderen het alledaagse leven te laten leven in een verzorgings- of verpleeghuis. Zij beschikken over praktische handvatten om hier in hun eigen werkomgeving mee aan de slag te gaan.

Sprekers

Piet Schievink, beleidsmedewerker, verpleeghuis De Bleerinck in Emmen (Zorggroep Tangenborgh), en Gerard Verhulst, directeur Oud Burgeren Gasthuis in Nijmegen, leveren als spreker een bijdrage aan de workshop. De workshop heeft een interactief karakter, waarbij er voldoende ruimte is om gelijk met de aangereikte kennis aan de slag te gaan.

Wat: Workshop Zoals Thuis; gewoon leven in het verzorgings- of verpleeghuis

Voor wie: Locatiemanagers, teamleiders en eerst verantwoordelijk verzorgenden van verzorgings- en verpleeghuizen

Wanneer: Woensdag 25 juni, 13.30 uur 17.00 uur

Waar: De Eenhoorn te Amersfoort

Organisatie: Vilans

Deelname: 50, aanmelden kan tot en met 18 juni 2008 via de website www.vilans.nl/congres

Recente artikelen