Alysis Zorggroep – Elektronisch patiëntendossier dichterbij

Array

De Alysis Zorggroep zet in de week van 23 juni een belangrijke stap op de weg naar invoering van het Elektronisch Patiëntendossier. In deze week voeren we ons nieuwe ZiekenhuisInformatieSysteem (ZIS) in. Dit systeem maakt handige toepassingen voor onze patiënten, de huisartsen en de medisch specialisten mogelijk.

Online afspraken maken
Naar verwachting kunt u als patiënt vanaf december online afspraken maken bij Alysis. U bent dan niet meer gebonden aan kantooruren. Ook heeft u dan geen last meer van telefonische wachttijden. U kunt afspraken in het ziekenhuis afstemmen op uw agenda en uw ziekenhuisbezoek zo regisseren dat u meerdere afspraken – voor bijvoorbeeld onderzoeken- aaneensluitend op één dag vastlegt.

Elektronisch voorschrijven medicijnen
Tevens starten we komende winter met het elektronisch voorschrijven van medicijnen. Dat heeft een aantal voordelen voor u als patiënt. In de eerste plaats meer veiligheid op het gebied van medicijnen. Onze artsen gaan recepten elektronisch uitschrijven. Onvolledige of moeilijk leesbare recepten zijn dan verleden tijd.
Elektronisch voorschrijven betekent ook dat het u minder tijd kost om uw medicijnen op te halen bij uw apotheek. De arts verstuurt uw recept elektronisch naar de apotheek. Het ligt dan al klaar als u bij de apotheek komt.
Dankzij elektronisch voorschrijven is er overzicht is over alle medicijnen die u gebruikt. Zo is het mogelijk om direct te signaleren of het nieuw voorgeschreven medicijn veilig kan worden gebruikt met de medicijnen die u al heeft. Ook overgevoeligheid voor bepaalde medicijnen kan meteen gesignaleerd worden.

Uiteraard informeren wij u vóór het invoeren van de mogelijkheid om online afspraken te maken nog uitgebreid over deze nieuwe service.

Bron:Alysis Zorggroep

Recente artikelen