Friese verpleegkundigen in actie voor hogere kilometervergoeding

Array

Friese verpleegkundigen in actie voor hogere kilometervergoeding

Donderdagochtend 26 juni hebben zo'n dertig verpleegkundigen in Leeuwarden bij het hoofdkantoor van GGZ Friesland een petitie aangeboden aan de raad van bestuur. De verpleegkundigen in ambulante functies van GGZ Friesland zijn de gestegen brandstofprijzen meer dan zat. Zij eisen van hun werkgever een hogere kilometervergoeding voor dienstreizen. Uit berekeningen van de verpleegkundigen blijkt dat zij jaarlijks tussen 600 en 800 euro zelf betalen aan het bezoeken van cliënten.

De verpleegkundigen verlenen hulp aan huis bij cliënten met psychiatrische aandoeningen. In de arbeidsovereenkomst van de verpleegkundigen is vastgelegd dat zij verplicht zijn hun eigen auto te gebruiken voor dienstreizen. Zij ontvangen hiervoor een kilometervergoeding die, door de gestegen brandstofprijzen, niet meer kostendekkend is. De verpleegkundigen eisen dat de vergoeding wordt opgetrokken naar een kostendekkend niveau.

De verpleegkundigen hebben samen met ABVAKABO FNV een ultimatum gesteld. De ambulante verpleegkundigen stellen in het ultimatum dat vanaf 1 september zullen weigeren hun eigen auto in te zetten voor de uitoefening van de functie. GGZ Friesland zal vóór die datum een kostendekkende vergoeding moeten gaan verstrekken, of moeten zorg dragen voor ander vervoer, bijvoorbeeld bedrijfsauto's.

Bron: ABVAKABO FNV     

Recente artikelen