Arnhem krijgt eerste modelzorgcentrum voor mkb

Array

De Arnhemse wijk Presikhaaf krijgt het eerste modelzorgcentrum van Nederland voor buurtbewoners en werknemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb). Dit particulier initiatief van MKB-Nederland en zorgverzekeraar Menzis is het antwoord op het uitblijven van de wijkaanpak van het kabinet, waarin voor gezondheid en ondernemerschap geen aandacht is.

Voorzitters Loek Hermans (MKB-Nederland) en Roger van Boxtel (Menzis) en burgemeester Paulien Krikke hebben maandag tijdens een persconferentie de opening van het wijkzorgcentrum op 1 september aangekondigd.
Bij succes in de Gelderse hoofdstad krijgen ook achterstandswijken in Enschede, Amsterdam en Den Haag een zorgcentrum.

Het Zorgcentrum Presikhaaf is een combinatie van de 1e lijns zorg (huisarts, apotheek en fysiotherapeut) en een bedrijfszorg waar werknemers en werkgevers terecht kunnen. Lokale bedrijfszorg is een nieuwe, innovatieve vorm van dienstverlening gericht op het mkb. Hierbij moet gedacht worden aan verzuimbegeleiding, ondersteuning voor werkgevers bij het oplossen van arbeidsconflicten en re-integratie, arbozorg en het aanbieden van preventieprogramma’s.

Behalve met het zorgcentrum in Presikhaaf zijn partijen ook bezig met het opzetten van een faciliteit voor ondersteuning van ondernemers met coaching, begeleiding en het verkrijgen van kredieten. Dit in samenwerking met de Nederlandse Orde van Administratie- en belastingdeskundigen (NOAB). Deze faciliteit komt in de wijk Klarendal in Arnhem.

De spreektekst die Roger van Boxtel tijdens de opening heeft uitgesproken.

Recente artikelen