Imtech breekt door op Belgische farmaceutische markt

Array

Imtech (technische dienstverlening in Europa) bereikt doorbraak op de Belgische farmaceutische markt met enkele grote opdrachten ter waarde van circa 40 miljoen euro. Opdrachtgevers zijn onder meer Janssen Pharmaceutica, GlaxoSmithKline (GSK) en Schering Plough. Deze opdrachten bevestigen de sterke positie van Imtech in de farmaceutische industrie in grote delen van West-Europa, waaronder – naast België – ook in Duitsland, Ierland en Nederland.

Bij Janssen Pharmaceutica (onderdeel van het Amerikaanse farmacieconcern Johnson & Johnson) in Geel realiseert Imtech een groot deel van de technologie in het CDPP-project (Chemical Development Pilot Plant). Deze hightech fabriek vormt een belangrijke spil in het verkorten van de ontwikkeltijd van nieuwe medicijnen. De totale investering vergt 130 miljoen euro. Bijzonder aan deze opdracht is dat naast Imtech Belgium ook het in december 2007 overgenomen Ierse Suir Engineering, gespecialiseerd in hightech oplossingen voor de farmaceutische industrie, bij dit project betrokken is. Suir werkte tot voor kort alleen voor de Ierse farmaceutische industrie, maar kan haar expertise nu – via het Imtech-netwerk van 230 Europese vestigingen – in heel Europa aanbieden.

Bij de farmaceut Schering Plough in Heist-op-den-Berg is Imtech als technologiepartner betrokken bij het innovatieve OSD (Oral Solid Dosage) Packaging Project. Met dit project is Schering Plough in staat de logistieke processen voor distributie van medicijnen, als ook grondstoffen en verpakkingscomponenten, verder te verbeteren. Op jaarbasis verwerkt Schering Plough op deze locatie meer dan 30.000 verzendingsorders voor ruim 500 bestemmingen wereldwijd. Imtech verzorgt ook een upgrading en uitbreiding van de technische voorzieningen bij GlaxoSmithKline (GSK) Biologicals in Saint-Amand-les-Eaux in Frankrijk en de GSK-vestiging in Wavre Nord in België. Tot slot worden ook voor de farmaceuten Purna en Pfizer, beide gevestigd in het Belgische Puurs, diverse kleinere projecten uitgevoerd.

Sterke positie Belgische farmaceutische markt
In België is Imtech in de farmaceutische markt de laatste jaren een steeds sterkere positie gaan innemen. Het dienstenportfolio bestaat uit het multidisciplinair aanbieden van de technische competenties industriële en technische automatisering, elektrotechniek, energie, piping en HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning). Daarnaast is Imtech actief met de ontwikkeling en implementatie van technologische concepten voor realisatie van modulaire hightech researchlaboratoria.

Imtech in de farmaceutische industrie in Europa
In toenemende mate is Imtech actief in de farmaceutische industrie in Europa. In Duitsland, België, Ierland en Nederland werkt Imtech voor nagenoeg de complete farmaceutische industrie. Ook in Spanje en Oost-Europa is Imtech inmiddels actief. Begin 2008 is een intern samenwerkingsverband gestart om in toenemende mate technologische competenties samen te brengen en gemeenschappelijk aan te bieden. Met name de competenties van het overgenomen Suir Engineering (elektrotechniek en instrumentatie op het hoogste technologisch niveau, met name gericht op de technologische inrichting van biotechnologiecentra, biofarmacentra en farmaceutische productiecentra) bieden in deze aanpak extra toegevoegde waarde.

Recente artikelen