Stand van zaken SOS-arts

Array

NDA
De periode van de non disclosure agreement (NDA)met het internationale bedrijf is verlopen en we hebben niet voldoende toegevoegde waarde kunnen ontdekken om de voorgestelde samenwerking te effectueren. De financiering van SOS-arts was op voorhand geen probleem dus dat argument op zich is niet voldoende om tot participatie over te gaan. Komende week volgen gesprekken met een andere internationale firma maar ook met enkele nationale organisaties die een samenwerking voorstellen.

SOS-MEDECINS
Morgen, 1 juli, vindt in Parijs de eerste vergadering tussen SOS-arts en het voltallige bestuur van SOS-mdecins plaats. SOS-mdecins werkt op dit moment nauw samen met gelijksoortige organisaties in Genve, Brussel, Londen, Dakar en Athene.

MINISTERIE WVZ
9 juli vindt er een orinterend gesprek plaats op het ministerie van Volksgezondheid en in dezelfde week zijn er afspraken met verzekeraars.

AANMELDINGEN
48 artsen hebben zich op dit moment officieel aangemeld als SOS-arts. Ook een aantal huisartsenposten hebben samenwerking voorgesteld.
Naast de aanmeldingen krijgen we veel berichten van artsen die ons over allerlei regionale misstanden berichten; het is schrijnend te zien hoe gemotiveerde en goed opgeleide artsen door allerlei administratief of politiek geneuzel veel te weinig aan hun daadwerkelijke werk toe komen.

MEDIA
Met stijgende verbazing zien we af en toe berichten in de media met een emotionele, zelfs rancuneuze of vijandige visie op SOS-arts. In Medisch Contact stond een opinie waarbij zonder schroom gesteld werd dat initiator Verhoeven parasiteert op de huidige gezondheidszorg. In een column van de voorzitter van de LHV worden SOS-artsen in een adem genoemd met pizzakoeriers.
Het dient wellicht nogmaals benadrukt te worden dat de SOS- artsen geheel zelfstandig en voor eigen rekening werken en slechts een kleine bijdrage betalen aan het landelijke callcenter. Het gebrek aan informatie weerhoudt sommige opposanten er echter niet van met schreeuwende meningen te komen. Van enige nuchtere en onderbouwde kritiek is tot op heden geen sprake. Het blijft dan ook de vraag welke motieven spelen en waarom de heren regenten zo geagiteerd reageren.

SOS-ARTS gaat door en zal er zeker komen, laat daar geen twijfel over bestaan. We houden u op de hoogte.

Recente artikelen