Start bouw nieuw IC Centrum UMC Utrecht

Array

Het UMC Utrecht krijgt een state of the art IC-Centrum op het dak. De patiënt en diens behandeling heeft centraal gestaan bij het ontwerp van de nieuwe IC en is mede totstandgekomen na onderzoek in zowel Nederlandse als buitenlandse IC's. Het aanbod van IC-patiënten is veranderd in de afgelopen jaren, steeds meer mensen hebben hoogcomplexe zorg nodig. Op donderdag 10 juli a.s. wordt de eerste staalconstructie op het dak geplaatst.

IC van de toekomst

In het ontwerp van dit IC-Centrum heeft de behandeling van de patiënt centraal gestaan en is aan vele wensen van de patiënt en medewerkers gehoor gegeven. Oud-patiënten hebben aangegeven wat volgens hen beter kan in de nieuwe IC-kamers. Dit heeft geleid tot, comfortabele eenpersoonskamers die voldoende ruimte voor behandeling bieden. Belangrijk bij de inrichting van de kamers is rust, privacy, daglicht en uitzicht. Daglicht en uitzicht dragen bij aan een natuurlijk dag- en nachtritme, iets wat IC-patiënten helpt in hun herstelproces. De patiënt heeft voldoende ruimte en privacy om bezoek te ontvangen. Door de glazen wanden en ramen kan hij naar buiten kijken en is het voor de behandelaars goed mogelijk de patiënt te observeren.

Elke kamer is ingericht als behandelkamer, voorzien van de modernste technieken. Verpleegkundigen kunnen zowel op de kamer als direct daarbuiten (op de gang) werken achter de computer. Alle meest gebruikte materialen en medicatie zijn aanwezig op de kamers, klaar voor direct gebruik. Dit maakt het voor medewerkers een efficiënte en prettige werkomgeving. Met een potentiële capaciteit van 36 bedden beschikt het UMC Utrecht straks over één van de grotere IC's op één locatie van Nederland.

De voorzitter van de Raad van Bestuur, prof.dr. G.H. Blijham en medisch manager van het IC-Centrum dr. M.M.E. Schneider zullen met het plaatsen van de eerste balk op het dak de bouw van het nieuwe IC-Centrum feestelijk inluiden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen