Tauw ondersteunt provincie Noord-Brabant bij het opstellen het regionale programma voor Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL)

Array

Eind juni heeft het kabinet het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL) vastgesteld, dat is opgebouwd uit regionale programma's. Tauw heeft de provincie Noord-Brabant ondersteund bij het opstellen van het Regionale programma voor Noord-Brabant, gericht op te nemen verkeersmaatregelen.

Voor het regionale programma van Noord-Brabant heeft Tauw voor de grootste gemeentes (Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Breda, Helmond en Valkenswaard en Waalre) de knelpunten vastgesteld, de maatregelen geïnventariseerd en kritisch beschouwd op waarborging en planning, en de effecten van deze maatregelen op de luchtkwaliteit doorgerekend. Op basis van de knelpunten en de door Tauw opgestelde criteria zijn subsidiegelden verdeeld over de Brabantse gemeentes. Als de Europese Commissie het NSL goedkeurt, treedt het programma officieel in werking. Dit is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2009.

Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit(NSL)
Met het NSL wil Nederland aan Europa tonen dat we tijdig zullen voldoen aan de normen voor luchtkwaliteit, mits we uitstel krijgen van de huidige termijnen. Het NSL bevat alle geplande ruimtelijke ontwikkelingen met een (groot) effect op de luchtkwaliteit en alle maatregelen die het Rijk, provincies en gemeentes gaan nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren. In het NSL wordt rekenkundig aangetoond dat de positieve effecten van alle voorgenomen maatregelen groter zijn dan de negatieve effecten van de voorgenomen ontwikkelingen, zodat de luchtkwaliteit verbetert en er tijdig aan de normen zal worden voldaan. De overheden hebben in het NSL bijna 2 miljard euro ter beschikking gesteld voor deze maatregelen.

Meer informatie
Algemene informatie over luchtkwaliteit (projecten, maatregelen) in Noord-Brabant is terug te vinden op www.schoneluchtinbrabant.nl. Op deze site is ook het Brabants Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit te vinden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen